Svetosavska crkva u Crnoj Gori i njen lider Amfilohije Radović ne poznaju granice kada su u pitanju laži i manipulacije, a o tome najbolje svjedoči nevješt pokušaj prikrivanja skandalozne istine koja se krije iza informacije da je Radović pozitivan na koronavirus.

Ajatolah Amfilohije Risto Radović: Uredništvo portala Aktuelno mitropolitu želi brz oporavak

Podsjetimo, Portal Aktuelno objavio je juče apsolutno tačnu i iz više izvora provjerenu informaciju, da je mitropolit crnogorsko primorski i lider svetosavskih partija u Crnoj Gori Amfilohije Radović pozitivan na koronavirus.

Povodom tih navoda Amfilohije se oglasio video-porukom sa Cetinja u kojoj vidno zanemoćali vladika nije demantovao da je pozitivan na koronavirus, a kazao je da se dobro osjeća i naglasio da se u prethodnom periodu “premorio i trenutno se odmara”.

Testirao se pod lažnim imenom

Kako sanaje portal Aktuelno mitropolit SPC i njegova organizacija ne samo da prećutkuju da je Amfilohije pozitivan na koronavirus, već prećutkuju i da se testirao na kovid pod lažnim imenom (koje je poznato portalu Aktuelno)!

Testiranje pod lažnim imenom u bolnici Danilo Prvi na Cetiinju srpskom vladiki, kako saznajemo iz veoma pouzdanih izvora, omogućila je direktorica ove ustanove Sonja Radojičić.

“Sve je bilo unaprijed organizovano, Amfilohije je testiran pod lažim imenom i nakon što su rezultati pokazali da je pozitivan na kovid, doktori su mu naredili strogu petnaestodnevnu izolaciju i strogo podvukli da ne izlazi iz kelije u Cetinjskom manastiru da sebe i druge ne bi dovodio u opasnost”, rekao je naš sagovorrnik.

Sonja Radojičić: Obezbijedila najbolji tretman za vladiku SPC

Upitan da li je Amfilohije odbio ljekove za kovid s obzirom da SPC zastupa stanovište da se koronavirus liječi litijama, tamjanom i molitvama, naš sagovornik je kazao:

“Direktorica Radojičić, odnosno njena bolnica, obezbjedila je da Amfilohiju u njegovu keliju donose lijek koji se trenutno koristi protiv korone – ‘Lebel’. Ali takođe je bilo organizovano da se Amfilohiju doprema kiseonik ako zatreba”, rekao je naš izvor.

Pobjegao iz kelije sa monahinjama, Justin ga jurio po Cetinju

Da ova i onako već opskurna situacija dobije razmjere nečuvanog skandala pobrinuo se sam Amflohije. Nakon što mu je određena stroga samoizolacija na 15 dana, jedini kontakt sa spoljašnjim svijetom je bio njegov saradnik Justin koji ga je posjećivao redovno u keliji i dopremao sve neophodne namirnice, medicinska dezinfekciona sredstva i ljekove.

Crkva na Ćipuru porište nečuvenog skandala

“Međutim, kada je u petak ujutro pop Justin ušao u Amfilohijevu Keliju doživio je šok – vladike SPC nije bilo u keliji! Zbog šoka i nevjerice koje je doživio u tom trenutku Justin onako van sebe, bos iskače iz kelije i traži mitropolita po Cetinju. Našao ga je kod crkve na Ćipuru gdje je u toku bila služba koju nije držao Amfilohije, ali je mitropolit uveliko bio među vjernicima. Pop Justin je bio u šoku kad je ugledao vladiku kako vjernicima, među kojima je bilo i žena sa djecom širi zarazu”, rekao je naš izvor.

Kako dodaje, Amfilohija su do crkve na Ćipuru pratile tri monahinje koje su bile u keliji do njegove da bi se brinule za sve njegove potrebe dok je u samoizolaciji.

“Justin je Amfilohijeva veza sa spoljašnjim svijetom, dok su se ove tri monahinje brinule za vladiku u samom manastiru. One su pristale na samoizolaciju da bi bile sa njim”, kazao je naš izvor.

Backović i Radović širili koronu

Kako saznaje portal Aktuelno izvor zaraze kovidom u redovima SPC ali i određenim svetosavskim političkim krugovima su popovi Mijajlo Backović i Boris Radović.

Backović i Radović bili su na sada već famoznoj proslavi u restoranu Marka Bata Carevića izgrađenom na otetom zemljištu na Krimovici, na kojoj se slavio njegov izbor za predsjednika opštine Budva.

Famozna proslava na Krimovici

Nakon proslave četiri funkcionera Demokratskog fronta, od kojih su dva poslanici, bili su pozitivni na koronavirus i trenutno su na kućnom ili bolničkom liječenju. Koronavirusom nakon famozne proslave zaražen je i kontroverzni biznismen Miodrag Daka Davidović, kum budućeg mandatara Zdravka Krivokapića, koji je trenutno na bolničkom liječenju u bolnici u Brezoviku.

Prepoznati po lažima

Podsjetimo, ovo nije prvi put da SPC u Crnoj Gori i njen lider Amfilohije otvoreno lažu javnost i izbjegavaju da priznaju činjenično stanje.

Amfilohije je lagao da se nije sastao sa predstavnicima prosrspke opozicije početkom godine na Cetinju, takođe je lagao da on i visoki funkcioneri SPC nijesu umješani u predizbornu kampanju iako su to priznali i sami nakon izbora.

Lagali su i za slučajeve pedofilije i sakrivali glavnog svodnika i veoma važnu osobu u pedofilsko-homoseksualnoj mreži SPC popa Nikolaja Stamatovića, koji je u Crnoj Gori bio stacioniran na položaju igumana manastira Zlateš kod Bijelog Polja.

Umjesto ljekara slušao Džomića

Do ove nemile situacije u redovima SPC u Crnoj Gori došlo je jer Amfilohije očigledno nije slušao savjete ljekara i epidemiologa koji su preporučivali da popovi SPC budu obazriviji kad su u pitanju vjerske službe i korišćenje iste kašičice za pričešća.

Pravnik, iscjelitelj, teoretičar mističnog pravoslavlja i zvijezda internet litija, Velibor Dzomić sa svojim šefom Amfilohijem: “Vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”

Lider MCP se po svemu sudeći uzdao u praksu koju mu je preporučio njegov najbliži saradnik protojerej-stavrofor Velibor Džomić.

Džomić je, podsjetimo, početkom godine poručio da “vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”.

Džomić je mjesecima sa zilotskim žarom branio svoje mistično stanovište da litije i tamjan liječe koronavirus. Ipak, protojerej-stavrofor je nakon višemjesečnih kalkulacija, odlučio da posluša državne organe i pozvao je vjernike da odustanu od litija.

Uredništvo portala Aktuelno ovom prilikom poručuje da iskreno saosjeća sa svim pripadnicima SPC i njihovim saradnicima iz svetosavskih stranaka koji se bore sa koronom, uz iskrene želje za brz oporavak.

I na kraju treba poručiti da ako SPC i njeni visoki funkcioneri nastave sa manipulacijama javnosti, portal Aktuelno biće primoran da objavi lažno ime pod kojim je na koronavirus testiran mitropolit SPC Amfilohije.

U.P.A.

guest
32 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Gogo
Gogo
04.10.2020-08:29 08:29

Daleko mi kuća od mjega,on treba krivično da odgovara za namjerno širenje virusa!

Lovćenac
Lovćenac
04.10.2020-08:45 08:45

Jes vi znate!

Jok mori
Jok mori
04.10.2020-08:48 08:48

ko laže taj i krade…ko krade taj i ubija…a ko ubija taj ** **** *****

ivan
ivan
04.10.2020-10:13 10:13

Zaboravili su napista da su pozitivni na koronu i Krivokapic, Slaven Radunovic, Vucurovic, Knezevic, Mandic, Bulatovic, Carevic, tacnije svi koji su lokali i zdrali u Budvu, pardon CARIGRAD

ivan
ivan
04.10.2020-10:14 10:14

Tu su bili i Joanikije i Dzomic da i njih pomenem da se zna

komšija
komšija
04.10.2020-11:37 11:37

Veoma znakovito je koliko su Amfilohije i njegovi stvarni vjernici? Ne poštuju božje zapovijesti i “masno” lažu. Bog im treba samo da bi manipulisali sa neznavenim narodom koji za njima hoda kao stado za čaktarom.

bajo.
bajo.
04.10.2020-11:59 11:59

Idi idi i ne okreći se sine semonski

Cetinjanin
Cetinjanin
04.10.2020-12:04 12:04

Ovo je atak na aktuelnu direktorku, koja je jedan od najpostenijih direktora od svih zdrastvenih ustanova. Mjesto direktora se ne zavrjedjuje partijskom knjizi om kao do sada. Dr Radojicic zasluzujes da i u narednom periodu vodis bolnicu na Cetinju!!

Demetra
Demetra
04.10.2020-12:04 12:04

E svaka vam cast za ove informacije i odlicno srocen tekst. Potrudite se da se vrti kao prva vijest sto duze da ovaj narod procita dobro za koga je glasao i ko mu pamet muti!

Cetinjanin
Cetinjanin
04.10.2020-12:27 12:27

Ovo je atak na uspjesno direktorku bolnice dr Radojicic. Dr Radojicic je najpostenija direktorka od svik direktora zdrastvenih ustanova. Ovaj atak je režija partijskih klovnova koji sebi krce put partijskom clanskom kartom. Znanje strucnost i sposobnost ostaju po strani zbog ovih klovnova. Dr Radojicic zasluzujes da i u narednom periodu upravlja bolnicom u Cetinju!!