Utorak, 3 Oktobra, 2023
Rubrika:

NESLAVNA EPIZODA PRVE ČETNIČKE PARAVOJNE FORMACIJE Priželjkivali Arkanove ”tigrove”, a dobili ”Krmeću brigadu”

Kako saznajemo, ova paravojna formacija je došla iz Budve jer su smatrali da službenici SPC devastirajući kulturno nasljeđe ne rade ništa loše, s obzirom da su u toj opštini na čijem je čelu svetosavski tajkun Marko Bato Carević uzurpacija i devastacija sastavni dio svakodnevnice.

Srpska pravoslavna crkva (SPC) juče je u Cetinjskom manastiru pokušala da sprovede novi poduhvat devastacije kulturne baštine što je posljednjih decenija postao zaštitni znak ovog parapolitičko-finansijskog konglomerata.

Nakon protesta građana Cetinja koji su se usprotivili devastaciji, Inspekcija za kulturna dobra Uprave za inspekcijske poslove juče je izvršila nadzor u Cetinjskom manastiru zbog radova na renoviranju sanitarnog čvora, i naložila da se radovi obustave.

DF ponovo poziva na rat, nedostaju im 90-te i Arkan

Sljedbenica ratnohuškačke politike Andrije Raja Madnića, poslanica DF-a Jelena Božović, neupućena u zakone i insipirisana pećinskim nacionalističkim običajima, poručila je juče u Skupštini da su građani koji su tražili da se poštuje zakon ”huligani” i da se moraju zaustaviti.

Jelena Božović – jedna od najboljih učenika ratnohuškačke retorike sa koledža Andrije Raja Madnića

Ona je zaprijetila da se Srpskoj crkvi mora dozvoliti devastacija kulturnih dobara ”da se ne bi dešavalo da se u Crnoj Gori organizuju neke drugačije paravojne jedinice koje će da stanu ponovo u odbranu SPC”.

Poslanicu Božović juče je u Skupštini očigledno uhvatila nostalgija za početkom 90-ih kada se slavni svetosavski ”heroj” Željko Ražntović Arkan sa svojim ”tigrovima” na Cetinju ritulano spremao za vršenje ratnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije.

Božović je imala dosta istomišljenika među svojim biračkim tijelom koje je inspirisano ratnohuškačkom politikom Svetosavske crkve krenulo na Cetinje.

Arkan 1991. godine na Cetinju

Sprovođenje zakonskih normi, pobornike svetosavskog kulta krvi i tla, koji očigledno poznaju samo zakon sile i svetosavskog ”božijeg prava”, nagnalo je da juče dođu na Cetinje. Ono što je juče viđeno u Prijestonici je po svemu sudeći bila prva paravojna formacija koja je došla da brani interese političko-finansijskog konglomerata koji se vodi kao vjerska organizacija SPC.

Krmeće brigade

Paravojnu formaciju koja je juče bila u prijestonici Cetinjani su, kako saznajemo, nazvali ”Krmeća brigada” jer je bila predvođena rikačem iz Budve, direktorom Komunalnog DOO Budva Predragom Dragom Ivanovićem zvanim ”Vepar”.

Krmeća brigada se nije dugo zadržala na Cetinju i ubrzo je bila prinuđena na neslavno povlačenje, a ovom prilikom otkrivamo imena nekih od pripadnika ove paravojne formacije koja je iz Budve došla da brani ilegalne poduhvate popa Gojka Perovića.

”Osim Ivanovića, na Cetinje su juče došli i Jovan Raičević, pravnik tog preduzeća i Željko Dapčević ugostitelj iz Budve. Za Raičevića, pravnika iz Komunalnog DOO vrlo skromnog, tihog i zaposlenog u doba vladavine DPS-a nikada se ne bi pomislilo da je u vjerskom fanatizmu otišao toliko daleko da je došao da sređuje ‘mokre čvorove’ Cetinjskog manastira. Međutim, kod apostolske, četničke i velikosrpske vlasti vjerovatno je ovakav oblik devijantnog ponašanja poželjan za dalje napredovanje”, kazali su sagovornici portala Aktuelno koji su upoznati sa detaljima formiranja prve paravojne formacije ”Krmeća brigada”.

Za ugostitelja  iz Budve, Dapčevića poznavaoci prilika kažu da je uzurpirao veću površinu od one koju plaća za terasu svog ugostiteljskog objekta i da bi napokon treba da plati puni iznos.

Kako saznajemo, ova paravojna formacija je došla iz Budve jer su smatrali da službenici SPC devastirajući kulturno dobro ne rade ništa loše, s obzirom da su u toj opštini na čijem je čelu svetosavski tajkun Marko Bato Carević uzurpacija i devastacija sastavni dio svakodnevnice.

Takođe saznajemo da Carević nije smio da dođe na Cetinje i da je najbližim saradnicima kazao da će u Prijestonicu otići jedino ako ”nabavi tenk”.

”Masni Sampras” i lobiranje kod Joanikija

Osim što je juče na Cetinju neslavnu posjetu završila prva četnička paravojna brigada, sin i ćekra premijera Zdravka Krivokapića – Miloš i Jelena bili su u Prijestonici gdje su se sastali sa šefom crnogorske filijale SPC Joanikijem Mićovićem.

Oni su molili da prvi pop u Crnoj Gori izdejstvuje kod DF-a da ne obore vladu na čijem je čelu njihov otac.

Da je naziv prve četničke paravojne formacije koja je došla na Cetinje potpuno opravdan, govori i spekulacija da su blagoslov za dolazak dobili od jednog visokog funkcionera SPC koji se proslavio nedavnim učešćem na Kučkoj svinjijadi, gdje je dobilo titulu ”Masni Sampras”. Njegovo ime, koje je poznato našoj redakciji, zbog delikatnosti situacije nećemo objavljivati.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
18.06.2021-10:15 10:15

Bravo Cetinjani, vi ste stub Crne Gore, da smo svi kao vi, Crna Gora nebi bila okupirana, cerat bagru!

krsto
18.06.2021-10:30 10:30

Može li neko da mi kaže tačnu lokaciju parcele ili katastarski broj, koju je uzurpirao Dapčević da podnesem inicijativu građevinskoj inspekciji da mu obiđu lokal?

Može li mi neko dati isto tako tačnu lokaciju ili brojeve katastarskih parcela koje je uzurpirao Carević da mu ja opet podnesem inicijativu jer očigledno moj bivši profesor Ministar Mitrović ne želi da ugrožava Bata Carevića Lopova

Zeka
18.06.2021-10:39 10:39

Zasto nemate ni jedan komentar? Ja bi se zapitao. Potpisite. Sa ovoliko naj blaze receno nebuloza, kako mislite da Vas neko smatra ozbiljnim “novinarom”. Pa ovo nebi smisio ni Gebels. STRASNO

džudović
18.06.2021-10:44 10:44

Božovićku na ove poduhvate nadahnjuje Slaven Radunović. Čudno je da je Jelena došla kod Joanikija sa Milošem koji nije manikirao nokte a na bez Milojka i bez Sergejeve podrške. Posebno je čudno da se SPC ne miješa u politiku.

Niksic
18.06.2021-11:20 11:20

Bozovicka prijeti paravojnim formacijama????!!!!!!
Ona iz Berana da odbrani Cetinjski manastir od Cetinjana ?????!!!!
Sve smo ovo mi, Crnogorci, krivi sta dozvolismo!
Podrska Cetinjanima sto pospremise RIKACA!

HHBB
18.06.2021-11:23 11:23

CETINJANI VI STE GLAVA KUCE CG CETNICI NEDAJTE NA CETINJE DA VAM ODUZIMAJU DJEDOVINU OKUPATORU MORATE RECI STOP I ISCERAT GA IZ SVOJE KUCE!

Huso
18.06.2021-11:45 11:45

Zna li policija sto je ova kako ga nazvase CETINJANI -SVINJA DEBELA-dolazila na Cetinje ? Nek zna da su cetnici za mrskanje!

borko
18.06.2021-11:48 11:48

Interesantno je primijetiti da oni vepar nije rikao po Cetinju, već skrušeno reagovao na kulturno MRŠ čak ni pogled nije podigao od zemlje a kamoli glavu obrnujo. Čudo jedno kako dobro razumije i pravilno svati jedno nadasve kulturno,, MRŠ tamo džoro jedna i ne obrći glavu”..

drachki
18.06.2021-13:54 13:54

E Cetinjani Bog vi zdravlje da’.

Neko tamo
18.06.2021-23:11 23:11

Dva moćna tajkuna miško kesedzija i zeljko govedo su odgovorni za danasnju okupaciju crne gore od strane srbije i crkve

Njih dvojica sa svojim medijem su kupili dosta glasaca crnogorskog bloka a i stvaranje dritana i ure da preko njih imaju politicki uticaj ali da dosta preko svog medija prebace dosta crnogoraca i gradjana koji vole drzavu da podrzavu partije poput dfa snpa demokrata dakle da su misko kesedzija i zeljko govedo zavrsili iza resetaka bilo bi sve drugacije

Volov
19.06.2021-00:07 00:07

Pa ovaj Zdravkov ruke u dzepove, o boze, delegacije, a scer se zacrvenjela, sramota ziva.