Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

MI dostavio najvišim međunarodnim adresama analizu ”Projekat Srpski svet na djelu – Inaugurisanje Srpske crkve u vrhovni politički autoritet u Crnoj Gori”

Upozoreno je na diskriminaciju koja se vrši nad crnogorskim narodom i Crnogorskom pravoslavnom crkvom, kršenjem međunarodnog prava i domaćih propisa, kazali su iz MI

NVO Montenegro International dostavila je danas svim relevantnim međunarodnim adresama detaljan pregled aktuelne situacije u Crnoj Gori sa posebnim akcentom na kontekst u kojem su usvajane Izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, saopšteno je iz ove NVO.

“Administracija i zvaničnici EU, NATO i SAD informisani su o nezakonitom djelovanju Vlade i resornog ministra koje ima za cilj da državnu imovinu Crne Gore, pravnim nasiljem i zloupotrebama, prepiše na Srpsku pravoslavnu crkvu. Takođe, upozoreno je na diskriminaciju koja se vrši nad crnogorskim narodom i Crnogorskom pravoslavnom crkvom, kršenjem međunarodnog prava i domaćih propisa”, saopšteno je iz NVO MI.

Kako dodaju, u svjetlu najave ministra Leposavića da će biti potpisan Temeljni ugovor sa SPC, ovim obraćanjem ukazano je na nastavak implementacije projekta Srpski svet, koji se sprovodi pod patronatom Srbije i Srpske crkve.

Takođe, MI je, kako kažu, uputila pismo Venecijanskoj komisiji u kojem je detaljno opisan način na koji su usvojene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, uz precizna pojašnjenja svih intervencija na Zakonu, odnosno analizu izmjena ključnih članova Zakona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve