Specijalna bolnica za ortopediju, neurohirirgiju i neurologiju “Vaso Ćuković” u Risnu polako se modernizuje i vraća “staru slavu”. Izgrađena prije skoro osam decenija, donacijom od 600.000 dolara najpoznatijeg mještanina Vasa Ćukovića, u bolnici je počelo savremeno opremanje, uz podršku resornog Ministarstva i Fonda zdravstva, donatora, kao i komplikovane operacije i nove procedure. Uskoro predstoji rekonstrukcija ovog starog zdanja, u kom radi 23 specijalista iz raznih oblasti i gdje godišnje imaju 1200 operacija.

Juče smo pisali o podvigu od  prije 15 dana kada je  prvi put urađena operacija tumora mozga kod osmogodišnje djevojčice. Operaciju koja je trajala oko četiri sata, daleko od očiju javnosti, u sjenci aktuelne situacije povodom epidemije novog korona virusa, uradio je tim koji čine direktor bolnice, neurohirurg dr Vlado Popović i njegov kolega, neurohirurg dr Aleksandar Knežević u saradnji sa načelnikom anesteziološke službe, anesteziologom dr Dejanom Miloševićem i njegovim timom. OVĐE.

Risansku bolnicu je  u toku pandemije posjetio i ministar zdravlja Kenan Hrapović i tom prilikom direktor Specijalne bolnice Risan, Vlado Popović, se zahvalio ministru na posjeti i istakao da zaposlenima znači pažnja onih koji rukovode zdravstvenim sistemom, napominjući da je posjeta prilika da se ministar uvjeri u ono što je uređeno u posljednjih mjesec. „Vjerujte da se uradilo mnogo. Ponosan sam na odluku NKT-a i Kriznog medicinskog štaba što su baš ovu ustanovu prepoznali kao kadru da se odazove svim izazovima, kada je riječ o novonastaloj situaciji i zbrinjavanju ortopedskih i hitnih neurohirurških pacijenata. Na moje lično i na zadovoljstvo svih kolega, mi smo tom zadatku odlično odgovorili“, rekao je Popović.

View this post on Instagram

Juče smo pisali o podvigu od  prije 15 dana kada je  prvi put urađena operacija tumora mozga kod osmogodišnje djevojčice. Operaciju koja je trajala oko četiri sata, daleko od očiju javnosti, u sjenci aktuelne situacije povodom epidemije novog korona virusa, uradio je tim koji čine direktor bolnice, neurohirurg dr Vlado Popović i njegov kolega, neurohirurg dr Aleksandar Knežević u saradnji sa načelnikom anesteziološke službe, anesteziologom dr Dejanom Miloševićem i njegovim timom. Risansku bolnicu je  u toku pandemije posjetio i ministar zdravlja Kenan Hrapović i tom prilikom direktor Specijalne bolnice Risan, Vlado Popović, se zahvalio ministru na posjeti i istakao da zaposlenima znači pažnja onih koji rukovode zdravstvenim sistemom, napominjući da je posjeta prilika da se ministar uvjeri u ono što je uređeno u posljednjih mjesec.

A post shared by Aktuelno (@aktuelno_me) on

 

 

On je istakao ogroman angažman kompletnog osoblja bolnice „bez dana bolovanja, bez ijednog izgovora“. „Želim da istaknem ogroman požrtvovan rad naših medicinskih sestara, naših terapeuta, koji rade na rehabilitaciji pacijenata. To su mahom stariji pacijenti koji, najčešće, imaju niz pridruženih oboljenja i za čiju je njegu i rehabilitaciju neophodan ogroman trud i zalaganje svih zaposlenih“, istakao je Popović.

On je ocijenio da je cjelokupan sistem na epidemiju koronavirusa odgovorio na dobar način što i brojke pokazuju. „Naš narod je pokazao ogromnu odgovornost i uvažio smjernice NKT-a, tako da mislim da ćemo u cijeloj situaciji biti na dobiti“, kazao je Popović.

 

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments