Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

TikTok sada dozvoljava 10-minutne video snimke

Produžavanjem dozvoljenog vremena po videu na TikTok-u, brend se nada da će vidjeti još više angažovanja svojih korisnika – što zauzvrat može rezultirati većim prihodima od oglasa

U ponedeljak su neki korisnici TikTok-a dočekani obavještenjem da će moći da otpremaju video snimke do 10 minuta. U izjavi za The Verge, TikTok potvrđuje da se ažuriranje odvija globalno.

“Danas smo uzbuđeni što počinjemo sa uvođenjem mogućnosti za otpremanje video snimaka koji traju do 10 minuta, za koje se nadamo da će osloboditi još više kreativnih mogućnosti za naše kreatore širom svijeta.”

TikTok je prvobitno produžio ograničenje od 1 minuta na 3 minuta prošlog jula. Produžavanjem dozvoljenog vremena po videu na TikTok-u, brend se nada da će vidjeti još više angažovanja svojih korisnika – što zauzvrat može rezultirati većim prihodima od oglasa.

Odabran broj korisnika je već mogao da otpremi petominutne video zapise na platformu, ali sa najnovijim ažuriranjem TikTok-a, svi će moći da postavljaju duže video zapise. Iako ova promjena može privući više korisnika i povećati ukupni angažman, ostaje da se vidi da li će duži video snimci dobro funkcionisati sa TikTok-ovim algoritmom „For you“.

U razgovoru za The Verge, konsultant za društvene mreže i analitičar industrije Met Navara kaže da je video dužeg formata generalno lakše unovčiti i da duže zadržava korisnike. Navarra objašnjava da TikTok treba da shvati kako bi trebalo da uklopi duže video zapise na svoju platformu. „Mogli bi da razmisle o namjenskim karticama za sadržaj dužeg formata jer se ne uklapa dobro u vertikalni feed sa kraćim videima na koje su ljudi navikli da prolaze velikom brzinom.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve