Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorsko filološko društvo: Ne brljajte časno ime Mirka Banjevića i Buda Tomovića

Crnogorsko filološko društvo saopštilo je da su sa iznenađenjem i nevjericom primili vijest da se u KIC-u Budo Tomović organizuje veče humora i muzike Dragana Koprivice, koji će, kako kažu, tokom programa govoriti svoje aforizme

Crnogorsko filološko društvo saopštilo je da su sa iznenađenjem i nevjericom primili vijest da se u KIC-u Budo Tomović organizuje veče humora i muzike Dragana Koprivice, koji će, kako kažu, tokom programa govoriti svoje aforizme.

“Ako ko bijaše zaboravio na sramotnu ulogu Šešeljeva poslušnika Dragana Koprivice koji je prije dvadesetak godina bio zakrpa za upražnjena radna mjesta prognanih profesora Filološkoga fakulteta u Beogradu, osvježio je sjećanje njegovim najnovijim angažmanom koji mu je dodijelila Vesna Bratić kao tzv. spoljašnjem ekspertu za kulturu. Prošle godine Koprivica se opet prihvatio zadatka kojega se ljudi ne prihvataju – da u naci-fašističkom maniru sprovede gašenje časopisa Ars, izdavačke kuće OKF te prljavu propagandu protiv Fakulteta za crnogorski jezik i književnost i crnogorskih kulturnih stvaralaca”, navode u saopštenju.

Koliko je, kako ističu, za očekivati od “deklarisane žene četnika da angažuje Dragana Koprivicu za prljavu velikorspsku propagandu”, toliko čudi da, dodaju, aktuelno rukovodstvo KIC-a “Budo Tomović” tome istome propagandisti organizuje veče muzike i humora.

“Na stranu to što je Koprivica duhovit koliko i muzikalan, ali će se pod okriljem ustanove koja nosi slavno ime crnogorskoga narodnog heroja čitati i Koprivičini aforizmi, koje on redovno publikuje na fašističkome glasilu IN4S! Uz to će gošće programa biti dobitnice nagrade “Mirko Banjević”, pjesnika koji je opjevao krvavo crnogorsko stradanje prve polovine XX vijeka. Pitamo se što je to navelo upravu KIC-a da se pod njegovim krovom večeras u Podgorici ponovo posiječe kraljevski Brijest o kome je Banjević pjevao? Hoće li od humora, muzike i aforizama jednoga neočetnika noćas opet poginuti narodni heroj Budo Tomović? Ili to potez uprave KIC-a, žabljačkoga parlamenta i pljevaljskoga gradonačelnika ukazuje na neka nova politička prestrojavanja”, zaključuju iz Crnogorskog filološkog društva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marija
12.01.2022-18:15 18:15

Sramno. Znali li ovo gradonacelnik Vukovic? Dako se sjutra oglasi povdom ove sramote.