Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Nadal u osmini finala Mastersa u Madridu

Nadal je danas u trećem kolu pobijedio nakon tri sata i četiri minuta igre anonimnog Argentinca Pedra Kaćina sa 2:1 u setovima - 6:1, 6:7 (5), 6:3.

Uz povoljan, vjerovatno namješten, žrijeb Španac Rafael Nada, se na Mastersu u Madridu probio do osmine finala, gdje će ponovo igrati protiv tenisera osrednje kategorije Čeha Jiržija Lehečke.

Nadal je danas u trećem kolu pobijedio nakon tri sata i četiri minuta igre anonimnog Argentinca Pedra Kaćina sa 2:1 u setovima – 6:1, 6:7 (5), 6:3.

Kačin je 91. teniser svijeta, a ove godine zebilježio je svih 10 poraza i bio je idealan partner Nadalu da ostvari još jedan trijumf i glumi velikog teniskog asa sa formom u usponu.

Poslije ove pobjede Nadal se probio na 305. mjesto na ATP listi na kojoj je zahvaljujući plasmanu u osminu Mastersa u Madridu je za sada napredovao čak 207 pozicija.

I pored tri pobjede u Madridu prerano je pričati o velikom povratku Nadala na svjetsku tenisku scenu jer mu protivnici nisu iz najužeg teniskog vrha, tako da ćemo tek vidjeti koliko je stvarno dobar vječito povređeni teniser.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve