Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Ažuriranje operativnog sistema Windows 10 pravi problem sa taskbarom

Prijavljeni problemi imaju nekoliko potencijalno jednostavnih rešenja

Windows 10 je nedavno dobio novi preview update i koji nekim korisnicima stvara probleme sa taskbarom.

Patch KB5003214 je preview kumulativnog ažuriranja iz juna, ali kao i problemi koji su već poznati Microsoftu, postoji problem i sa pogrešnim ikonama na taskbaru, koji je primijetio Windows Latest. Ova zakrpa je za verzije operativnog sistema Windows 10 za maj 2021 Update, oktobar 2020 Update i maj 2020 Update (koje su u suštini iste verzije, sa manjim promjenama u novijim). KB5003214 je počeo da se pojavljuje početkom ove nedelje sa nekim ispravkama grešaka, a ažuriranje je takođe učinilo dostupnim svima funkciju „News and interests“ na taskbaru.

Neki korisnici se žale da ova zakrpa pravi problem u system tray oblasti taskbara (drugim riječima, ikonama krajnje desno), što je očigledno povezano sa omogućavanjem „News and interests“. Ikone u sistemskoj paleti preklapaju se ili nestaju i generalno pate od problema jedne ili druge vrste, posebno sa uključenom funkcijom „News “. Drugi su primijetili probleme sa obavještenjima Action Center-a, a ikone nestaju ili se slučajno pomjeraju u sistemskoj paleti. Korisnici su primijetili da je deinstaliranje ispravke otklonilo problem. Naravno, ažuriranja previewa su još uvijek na testiranju, pa nije iznenađujuće što bi moglo biti problema.

Ukazano je na nekoliko potencijalnih jednostavnih rešenja za problem, a jedno smo već pomenuli: jednostavno deinstalirajte KB5003214. Međutim, postoje i izvještaji koji tvrde da će samo isključivanje vidžeta News na taskbaru riješiti probleme sa ikonama, što je mnogo jednostavnije rešenje. U svakom slučaju, jasno je da ovdje postoji neka vrsta problema i nadamo se da će je Microsoft riješiti prije nego što ovo ažuriranje previewa bude predstavljeno kao kumulativno ažuriranje iz juna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve