Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Novi program pretplate za Windows 10

Za razliku od sličnih usluga koje su do sada nuđene, ovaj program pretplate nije ograničen samo na komercijalne korisnike, već u njemu može učestvovati bilo ko (mada cijenu još ne znamo)

Microsoft je objavio novi program pretplate za Windows 10, koji će vam dozvoliti da zadržite tu verziju operativnog sistema uz bezbjednosna ažuriranja i nakon oktobra 2025. godine.

U pitanju je Extended Security Update (ESU) program koji korisnicima nudi da plaćaju, a zauzvraće dobijati bezbjednosna ažuriranja (security updates) za Windows 10 i poslije oktobra 2025. godine.

Podrška za Windows 10 će prestati, konkretno, 14. oktobra 2025, a kako Microsoft kaže “ovaj program omogućava računarima da primaju redovna ažuriranja kroz uslugu godišnje pretplate”.

Ovaj program je vjerovatno odgovor na kritike korisnika (a ima ih sve više) koji ne žele da pređu na Windows 11, uprkos tome što će na tom OS dobijati bezbjednosna ažuriranja važna za zaštitu od sajber prijetnji, kako prenosi sajt Tom's Hardware.

Za razliku od sličnih usluga koje su do sada nuđene, ovaj program pretplate nije ograničen samo na komercijalne korisnike, već u njemu može učestvovati bilo ko (mada cijenu još ne znamo).

Ključni aspekt je, međutim, to što će se ažuriranja odnositi samo na bezbjednost. Neće, dakle, biti nekih drugih poboljšanja koja bi inače dolazila i koja bi činila Windows 10 boljim i lakšim za korišćenje.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve