Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

DETALJI SKANDALA Policija zataškavala ”divljanje” pod rotacijama, Sekulović laže, Jokić insistirao da se Kandić ne privodi!?

''Automobil u kojem je bio Kandić , preticao je kolone i pojedinačna vozila u nepreglednim krivinama, preticao je preko pune linije i prošao kroz crveno svijetlo na dvije pozicije do trženog centra ''Palada'' i to sve pod zvučnom i svjetlosnom signalizacijom. Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Goran Jokić zahtjevao je od svojih saradnika da se Kandić ne lišava slobode ako bude imao preko jedan promil alkohola u krvi''. Ministar Sekulović je juče na sjednici Odbora iznio neistine jer je Kandić bio vozač automobila i imao je preko jedan promil alkohola u krvi.

Skandal oko Nikole Kandića zamjenika generalnog sekretara Vlade koji je prema tvrdnjama svjedoka pijan vozio Vladin „mercedes“ koji se ”zakucao” u drugi automobil, a kako se sumnja, prije sudara je pod rotacijama pretekao pet-šest vozila i u raskrsnici prošao na „crveno“ svijetlo.

„Mercedes“ koji je zadužio kao zamjenik generalnog sekretara Vlade, u  posljednja četiri mjeseca preregistrovan je čak tri puta. Prve tablice bile su PG – MN 440, pa PG – CG 014, a sada su „civilne“ PG – KE 819.

Prije svega treba naglasiti da je zamijena tablica na vozilu od strane neovlašćenog lica i za potrebe koje nijesu od državnog i bezbjednosnog značaja (što je propisano ko i u kojim okolnostima može koristiti operativne tablice), predstavlja krivično djelo falsifikovanje!

I pored svih ovih okolnosti iz Vlade se nijesu zvanično oglašavali povodom ovog skandala, nije se oglašavao ni potpredsjednik zadužen za bezbjednosni sektor Dritan Abazović, a naravno ni Nikola Kandić.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, na saslušanju pred skupštinskim Odborom za bezbjednost i odbranu nevješto je pokušao da zataška, ili bar smanji razmjere ovog skandala izjaviviši ”da će nadležni organi odlučiti je li bilo zloupotrebe u slučaju saobraćajne nezgode”. Sekulović  je čak izjavio da zamjenik generalnog sekretara Vlade Nikola Kandić, prema početnoj informaciji, nije bio vozač službenog automobila.

“Kandić prema prvim informacijama sa lica mjesta nije bio vozač. Imao je ispod jedan promil alkohola u krvi”, pokušao je Sekulović nevješto da relativizuje skandal. Prema informacijama do kojih je došao portal Aktuelno, Sekulović je iznio neistine jer je Kandić bio vozač automobila i imao je preko jedan promil alkohola u krvi.

Sekulović i Abazović: Štite svoje?

Divljanje službenim automobilom

Pouzdani izvori portala Aktuelno otrkrili su i detalje divljanja službenim vozilom u kojem je glavni akter bio zamjenik generalnog sekretara Vlade.

”Automobil u kojem je bio Kandić se kritične večeri kretao nevjerovatnom brzinom iz pravca Spuža prema Podgorici, preticao je kolone i pojedinačna vozila u nepreglednim krivinama, preticao je preko pune linije i prošao kroz crveno svijetlo na dvije pozicije do trženog centra ”Palada” i to sve pod zvučnom i svjetlosnom signalizacijom. Policija je dobila ova saznanja od građana, ali nije ništa preduzeto da se saznanja provjere”, rekao je naš izvor.

Kako navodi, bilo je očekivano da se pogledaju video-nadzori na pravcu kretanja vozila, a koji su u posjedu MUP-a, kao i video nadzori sa stambenih i poslovnih objekata.

”Kandić je na taj način zloupotrijebio ovlašćenje u privatne svrhe, koje nije ni imao i doveo u opasnost i ugrozio bezbjednost više učesnika u saobraćaju. Po prirodi posla, nije imao ovlašćenje da koristi zvučnu i svjetlosnu signalizaciju, kao ni da mijenja registarske oznake na vozilu jer nije štićena ličnost niti je vozio štićenu ličnost”, rečeno je portalu Aktuelno.

Prospust policije je što odmah nije izvršeno alkotestiranje Kandića, nego skoro poslije tri sata.

”Svjedoci ukazuju da su policajci nijemo posmatrali haos na licu mjesta i mislili su da Kandić vrši uviđaj i diktira šta i kojom dinamikom treba preduzeti! Još veći je propust što Kandić nije lišen slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola preko 1 promila alkohola u krvi što je obaveza, a on je imao oko 1,20 promila”, navodi naš izvor.

Naši izvori napominju da je načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Goran Jokić zvao svoje starješine i tražio od njih da se pomogne jer se radi o vladinom funkcioneru.

”Zahtjevao je od svojih saradnika da se Kandić ne lišava slobode ako bude imao preko jedan promil alkohola u krvi, već ako se bude moralo da mu se podnese prijava u redovnom postupku prema sudu za prekršaje”, navodi naš izvor.

Da li će ovaj skandal ostati bez epiloga ostaje da se vidi.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bruno
06.05.2021-08:22 08:22

Sekulovic kao legalista podbacio.

Niksic
06.05.2021-08:53 08:53

I onoliki krst u službeno auto.to samo kod nas ima.

!!!
06.05.2021-09:16 09:16

Ovo je cudo nevidjeno od zemlje u sto se pretvori!!!Rajhstag je bio bolji.Sekulovic javno laze i nikom nista.Jesu li ovo zombiji napali CG?O cemu se odje radi?

ZAGA
06.05.2021-11:36 11:36

Pitam se zbog čega se “Crnogorac” Sekulović tako lažljivo ponaša a toliki svedoci!
Boji li se za fotelju ili ga neko Ucenjuje posle Zovite Sergeja?
Sigurno nije iz ideala Svetosavskog!
Mada kao i analista novinar nikad nijednu rečenicu nije završavao nego se vrteo na stolici i prekrstavao noge i ruke!
Ovoliki krst u državnim kolima Nevidjeno !

BMX
06.05.2021-12:45 12:45

Zbog ovakvih stvari, bezocnog iznošenja neistine i zaštite sa vrha vlasti od odgovornosti onog ko je prekršio zakon, je čin zbog kojeg ministar treba da bude smijenjen ili da podnese ostavku. I obavezno da policija i tužilaštvo procesuiraju slučaj. A riba smrdi od glave. Da se ovo desilo nekom vladinom službeniku iz prethodne vlasti već bi svi NVO, MANS- a, Uljarevic, Gorjanc Prelević , Raonic, razni “gradjanski forumi i inicijative” i ostali borci za demokratiju, transparentnost i vladavinu prava. Mediji tipa Vijesti, IN4S, Dan i sl bi urlali i vristali, opozicija pozivala na ulice i proteste a EU i SAD… Pročitaj više »

Trebjesa
06.05.2021-13:17 13:17

I u Srbiji je,dok je ministar unutrašnjih poslova bio Nebojša Stefanović, zataškana smrt jedne osobe na naplatnoj rampi u Doljevcu,a udes je izazvalo vladino auto. Ministar Stefanović je u javnosti dobio nadimak “Slina” što je idealan nadimak i za Sergeja Sekulovića.Dakle,Sergej Sekulović -Slina.

Tihana
06.05.2021-13:47 13:47

Dokle vise? Alo, NVO? De su Daliborke, Tebe i ostale Vanje?

Anonymous
06.05.2021-16:24 16:24

Treba irganizivat proteste, skinut ne-odgovornu vladu, komplet je =00=

KOMITA
06.05.2021-22:27 22:27

ne hapsi se ko ima preko JEDAN promil, nego ako ima preko DVA promila alkohola, procitajte zakon da ne biste upali u zamku da lazete.

Dobar
07.05.2021-00:26 00:26

1 promil 3 sata posle udesa.