Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

LATINO SAPUNICA U PREMIJEROVOM KABINETU Krivokapić htio da otpusti Praščevićku, Kandić izdao, a spasio je Marko Dućin!?

Najnoviji događaj koji se zbio u samom vrhu izvršne vlasti ući će u antologiju znanih i neznanih političkih skandala, a po zapletu i neočekivanim dramaturškim obrtima, akterima ove tragikomedije pozavidjeli bi i scenaristi najpatetičnijih latinoamerčkih sapunica kao što su - Kasandra, Esmeralda i ostale vedete latino intriga.

Vlada Crne Gore odavno već ne funkcioniše i jedino u čemu se ogleda svrha njenog trenutnog postojanja je blokada državnih institucija i normalnog života građana.

Iako pad ovako nakaradne vlade nije više ni pitanje vremena, već samo načina na koji će biti srušena, to funkcionerima izvršne vlasti ne smeta da ispoljavaju skandalozno ponašanje i produbljuju dno političko-društvenog zastiđa.

Najnoviji događaj koji se zbio u samom vrhu izvršne vlasti ući će u antologiju znanih i neznanih političkih skandala, a po zapletu i neočekivanim dramaturškim obrtima, akterima ove tragikomedije pozavidjeli bi i scenaristi najpatetičnijih latinoamerčkih sapunica kao što su – Kasandra, Esmeralda i ostale vedete latino intriga.

”Da zveknem jednu”: Kuku što me snađe – vlada mi se raspada, a ja u sred bračnih svađa i to tuđih!?

Kako saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih kabinetu premijera Zdravka Krivokapića prošle sedmice u zgradi vlade odigrao se urnebesni skandal, a u glavnim ulogama je bila sama elita političke melodrame – Krivokapić lično, zamalo otpuštena generalna sekretarka Žana Praščević, njen intimni saradnik Nikola Kandić i šefica premijerovog kabineta Ivana Malović. Ali šou na ovoj sceni tragikomedije i političke malodušnosti ukrao je poslanik i lider Prave Crne Gore, majstor malograđanskog političkog spektakla Marko (Dućin) Milačić.

Kandić Praščevićkoj zabio (nož) s’ leđa

Kako je portalu Aktuelno potvrdilo više izvora iz vrha Vlade, prošle sedmice došlo je do svojevrsnog skandala u premijerovom kabinetu nakon što je Krivokapić saopštio generalnoj sekretarki Žani Praščević Milačić da je više ne želi na toj funkciji.

”Krivokapić je veoma nezadovoljan radom supruge Marka Milačića stoga joj je kazao da želi da je smijeni sa funkcije generalne skretarke Vlade. Premijer je već duže vremena nezadovoljan njenim radom, tvrdi da ne otvara poštu već pola godine, da zanemaruje poslovne obaveze, dok je preokupirana privatnim životom i stvarima koje nemaju puno veze sa poslom u izvršnoj vlasti”, rekli su naši izvori iz vrhva Vlade.

Televisa presenta – Žana-Maria e Don Marco Duchin di Kuchi

Nakon što joj je premijer saopštio da želi da je smijeni sa mjesta generalne sekretarke, Praščevićka to nije nimalo dobro podnijela.

”Bila je veoma iznenađena i uvrijeđena, pa je pozvala u zaštitu svog zamjenika i izuzetno bliskog saradnika Nikolu Kandića. Ali Praščevićka je zapala u potpuni očaj kada je Kandić, njen najodajniji intimni saradnik, stao na premijerovu stranu i počeo da je kritikuje, vjerovatno iz straha da Krivokapić i njega ne ukloni sa pozicije koja mu se nakon skandala sa slupanim službenim mercedesom i te kako ljulja”, rekli su naši izvori.

Marko Dućin ka’ Miloš Obilić

Nakon što je shvatila da ne može da računa na pomoć Kandića, koji je međuljudsku bliskost sa svojom šeficom podredio poltronisanju premijeru, generalna sekretarka je u pomoć pozvala svog supruga Marka Milačića.

Poslanik i lider Prave Crne Gore hitro je dotrčao u zgradu vlade i uz odlučnost sa kojom je mitološki junak Miloš Obilić krenuo u Boj na Kosovu, stao u zaštitu svoje supruge.

Milačić i Krivokapić: Viđi Masja – ne znam ni oću li ja ovđe bit za mjesec…

”Milačić je bio van sebe od bijesa jer je otkaz koji je Krivokapić htio da uruči njegovoj supruzi doživio veoma lično. Krenuo je da upada u premijerov kabinet, ali su ga u tome spriječili šefica kabineta Malović i obezbjeđenje”, rekli su naši izvori.

Međutim, kako nam je rečeno, to je samo razjarilo Milačića i on je prešao u svoj ”ulični način djelovanja” koji ga je karakterisao dok je do prije par godina skakao po haubama automobila u centru Podgorice ispoljavajući svoje (političke) frustracije.

”Milačić je vikao ispred kabineta premijera – JA SAM MARKO DUĆIN MILAČIĆ, pušti me da uđem. Bio je razjaren, bijesan na premijera. Falila mu je samo hauba od auta da bi ambijent bio upotpunjen”, rekli su naši izvori i napomenuli da je Duća Milačić, Markov otac legendarni novinar Pobjede poznat po antologijskom tekstu ”Govno u liftu”.

”Zbog tebe sam govno izio”

Nakon što je Milačić izveo svoj čuveni ”auto-haubni performans”, Krivokapić ga je primio u kancelariju i saslušao.

”Milačić mu je kazao da je ‘zbog njega govno izio’ misleći na podršku koju je dao premijeru. Zatim je kazao da u Demokratskom frontu jedva čekaju da se vrati, ali da je on ipak ostao sa premijerom i da je zbog toga Krivokapić dužan da mu ženu zadrži na poziciji generalnog sekretara, makar još mjesec”, rekli su naši izvori.

Nakon toga je iz Milačića izbio istinski iskreni vapaj, kada je kazao – ”misliš li ti da meni ne bi bilo milije da mi je kući no ovdje sa Kandićem”.

Vlada Crne Gore – iza zatvorenih vrata

”To je  ganulo premijerovo pravoslavno, vjersko-ekstremističko srce i odlučio je da zadrži Žanu Praščević još neko vrijeme. Međutim, neizvjesno je da li će premijer moći da ispuni obećanje da zadrži Milačićevu suprugu još mjesec u izvršnoj vlasti, s obzirom da je sudbna vlade neizvjesna i da je njen pad samo pitanje dana”, rekli su naši izvori.

Ljubav kao iz  vikend romana

Sagovornici portala Aktuelno nijesu mogli da preciziraju da li je Praščević ljuta na Kandića, ali su nam garantovali da se vrijednost Milačića kao muža, političara i građanskog aktiviste u njenim očima ustostručila!

Treba podsjetiti da ljubav Milačića i Praščevićke karakterišu velike turbulencije i da ovo nije prvi skandal u kojem učestvuje ovaj par mladih, markantnih uzdanica crnogorskog svetosavlja.

Krajem oktobra Milačić i Praščevićka imali su žestoku svađu u hodniku zgrade Vlade, a razlog je krajnje bizaran – ljubomora. O tome možete čitati na OVOM LINKU.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sekićanin
21.12.2021-13:00 13:00

Ne vjerujem,da bi ovakvu ljudskovinu,prevarilla žena sa onakviljem,junačkim prezimenom.

tivat
21.12.2021-16:01 16:01

A bas su slatki kao zec i zecica.

Čitam u kontinuitetu
21.12.2021-16:14 16:14

Bravo vam ga genijalci.
Najbolji ste portal.
Aktuelno preko krova!
Svaka vam čast.
Balša, pamet si i hrabrost za primjer mladoj generaciji a stariji kolege kukavice kojima ne basta ni slovo tvoje dotaći, samo mogu da se stide i naravno da ti zavide.

gagi
21.12.2021-17:44 17:44

Strah za stolice i “benifite”za lazi i kukavicluk,cast izuzecima novinarima starog kova,e takvi su poltroni Crnogorskoj(srpskoj)Akademiji nauka,sve kukavica do kukavice na celu sa Draganom Vukcevicem srbijancom.Pozdrav za urednistvo omiljenog portala Aktuelno.

lola
21.12.2021-17:16 17:16

Kretenini

gagi
21.12.2021-17:41 17:41

Zamolio bih Nikolu Kandica da i Marka “frezenkuje”kao Zanu dako malo “skala”a sto se tice novinara Duce Milacica bio i ostao potrcko i nesoj,no dje ce kruska no pod krusku Duca i Marko cibrici.

Niko
21.12.2021-19:38 19:38

Odličan tekst, ali bi zamolio autora da ispravi ono “(Vidji) Masja…” u “Maśa”. Imamo u naš jezik 32 slova, tako da možemo slobodno pisat’ ka’ što govorimo.

flamantes
21.12.2021-21:18 21:18

Dobro mu Katnić reče

Kandićeva saputnica, postaje Mandićeva savjetnica | Skala radio
29.12.2023-16:29 16:29

[…] Praščević Milačić bila je generalna sekretarka vlade, a njena karijera u izvršnoj vlasti ispunjena je skandalima koji su ličili na latinoameričku sapunicu, o čemu možete čitati na OVOM LINKU. […]