Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Modeli djelovanja okupacione srpske crkve u Crnoj Gori

Na oba ova polja su postigli zavidne rezultate u ove 3 decenije. Broj Srba u CG se povećao za više od 20%, a brojne crkve i manastiri su devastirani sa ciljem potiranja i brisanja crnogorske istorijske prošlosti i dobijanja nove - lažne o trajanju srpstva na ovim prostorima

Piše: Bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković (preuzeto sa profila Živkovića sa društvene mreže Fejsbuk)

Koliko god bih želio da ne pišem o Srpskoj okupacionoj crkvi, kao najpodlijoj zaostavštini odlazećeg režima, a nosećem stubu budućeg, ona mi to svojim ponašanjem ne dozvoljava.

Dobro znamo da je ona za ove tri decenije neometanog djelovanja u svoju klopku, poistovjećivanjem vjere i srpstva, ulovila veliki broj neznavenih i manje znavenih Crnogoraca, okrećući ih protiv svoje rođene zemlje i svega crnogorskog.

Jučerašnje zabranjeno okupljanje vjernika u podgoričkom hramu na liturgoji povodom 7 dana od smrti mitropolita Amfilohija u jeku najveće pandemije korona virusa i skrnavljenje grobnice i kostiju crnogorskog mitropolita Arsenija Plamenca u crmničkim Brčelima, pokazuju da za njih ne važe nikakvi zakoni ove zemlje i da nastavljaju funkcionisati kao država u državi.

Nema toga zakona koji ih je ikada mogao spriječiti u dobro osmišljenoj strategiji posrbljavanja Crne Gore i Crnogoraca.

Jučerašnji događaji u Podgorici i Brčelima simbolično govore o dva paralelna pravca i koncepta njihovog djelovanja.

Kašika pričesta u Podgorici je izraz pokornosti srpskoj vjeri, a skrnavljenje grobnice u Brčelima je dokaz i simbol zatiranja svega crnogorskog.

Na oba ova polja su postigli zavidne rezultate u ove 3 decenije. Broj Srba u CG se povećao za više od 20%, a brojne crkve i manastiri su devastirani sa ciljem potiranja i brisanja crnogorske istorijske prošlosti i dobijanja nove – lažne o trajanju srpstva na ovim prostorima.

U namjeri i sa ciljem brisanja crnogorskoh sjećanja, gnusnim istorijskim neistinama i falsifikatima, mijenjali su arhitekturu, oblike i naslikane živopise crnogorskih hramova. Sve su to planski, organizovano i smišljeno radili, uništavajući tragove našeg desetovjekovnog postojanja na ovim prostorima.

Svo to vrijeme ponizno su ćutali svi državni organi ove zemlje i svi ostali koji nijesu smjeli da ćute.

Njihov muk im je dao snagu da svoje otrovne i zle zamisli sprovedu u djelo i ne treba se čuditi što su danas osvojili vlast u CG, uz pomoć domaćih izdajnika i dobrog dijela zavedenih crnogorskih građana.

Samo uređena država sa zakonima jednakim za sve, može stati na put ovoj puzajućoj okupaciji.

Za takvu Crnu Goru se vrijedi i mora u miru, odlučno i nepokolebljivo boriti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Danilo K.C
09.11.2020-13:46 13:46

Pa Živkoviću tebe kao istoricaru da postavim pitanje; Koliko je Srba bilo na teritoriji CG 1941g a koliko 1949g na prvom komunistickom popisu?
Odgovor; Srba na teritoriji danasnje CG 1941g je bilo > 90% a 1.8% na prvom titovom popisu.
Zato nemoj da ti smeta što se ljudi vracaju DOBROVOLJNO u svoj narod iz koga su prisilom ispisani titovim naredbama.
Brozomora vas uništi pa ni Miraša ste izdali kad vam je propao projekat.
Ne reče li Slavko javno kad ste bili zajedno da je SPC majka Crkva MCP ali da će te vi napraviti novu?

Lada
09.11.2020-15:18 15:18

Gospodin Živkovic uvijek ima pravu riječ.Poštovanje!

E viva
09.11.2020-16:27 16:27
Reply to  Lada

Jsčije od njega Andrija Popović.Najvisi liberal u istoriji Crne Gore i brda.