Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Nadal smanjio Đokovićevu prednost za 90 bodova, Osaka opet prva na svijetu

Tako je razlika između Đokovića i Nadala sada 4380 bodova. Treći je i dalje Rodžer Federer koji ima 485 bodova manje od Nadala. 

Na najnovijoj ATP listi nije bilo većih promjena, ali je Rafael Nadal uspio bar malo da smanji zaostatak za Novakom Đokovićem.

Foto: Tennisworld.co.uk

Na samom vrhu ATP liste nema većih promjena. Kako je Rafael Nadal odbranio trofej Rodžers kupa on ima isti broj ATP bodova kao i prošlog ponedeljka, dok je Novak Đoković, zbog neučešća u Kanadi izgubio 90 bodova.

Tako je razlika između njega i Nadala sada 4380 bodova. Treći je i dalje Rodžer Federer koji ima 485 bodova manje od Nadala.

Četvrti je Dominik Tim, a Stefanos Cicipas je izgubio petu poziciju na kojoj je sada Kei Nišikori. Šesti na svijetu je Saša Zverev, a mladi Grk je pao na sedmu poziciju. Top 10 kompletiraju Karel Hačanov, Danil Medvedev i Fabio Fonjini.

Što se tiče WTA liste, Naomi Osaka se posle Rodžers kupa vratila na prvo mjesto WTA liste, a zbog poraza u drugom kolu Ešli Barti je pala na drugo mjesto.

Od treće do sedme pozicije na WTA listi nema izmjena, a na tim pozicijama su Karolina Pliškova, Simona Halep, Kiki Bertens, Petra Kvitova i Elina Svitolina. Serena Vilijams je ulaskom u finale Rodžers kupa došla do osme pozicije na svijetu sa 3995 poena.

Crnogrska teniserka Danka Kovinić pala je za tri pozicije u odnosu na prošlu sedmicu i sada se nalazi na 117. mjestu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve