Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

(FOTO) BJELASICA POMJERA GRANICE TURIZMA: Razvoj u skladu sa prirodom

Ono što je počelo kao ideja prije više od 15 godina - da se prirodne ljepote Bjelasice sačuvaju, a njeni potencijali valorizuju, sada se pokazuje kao najbolji pristup u realizaciji turističkih potencijala u korist svih. Kolašin sada služi kao primjer kako se gradi u skladu sa prirodom za buduće generacije.

Da se na Bjelasici grade hoteli uklopljeni u njene prirodne ljepote, mogli su se uvjeriti ovih dana posjetioci Skijališta Kolašin pored kojih se privode kraju izgradnja dva planirana turistička kompleksa – Kolašin 1450 i Kolašin 1600. Pored Swiss hotela, do kraja godine će biti završena još tri, uz individualne chalete, što će Kolašin pozicionirati kao centar razvoja planinskog turizma i dovesti goste visoke platežne moći, a sezonu produžiti na sva četiri godišnja doba.

Posjetioce Skijališta Kolašin je ove godine obradovao jedinstveni ski pas po cijeni od 25 eura za 45 kilometara vrhunskih staza, za svačiji ukus – od početnika do ekstremnih skijaša. Posvećenost stvaranju konkurentnog ski centra pokazalo je Ministarstvo ekonomskog razvoja i ministar Goran Đurović uz čiju podršku je i realizovan projekat jedinstvenog ski pasa za sve staze na Bjelasici.

U sve to, savršeno se uklapaju hoteli koji su u završnoj fazi, dizajnom potpuno uklopljeni u prirodni ambijent ove planine čije ljepote pariraju i najelitnijim svjetskim ski centrima. Planskom izgradnjom sadržaja uz očuvanje okoline, Bjelasica će se svrstati na mapu koju zaslužuje – kao turistička destinacija pogodna za svako godišnje doba, a posebno u zimski centar konkurentan u ovom dijelu Evrope i šire. Ono što je počelo kao ideja prije više od 15 godina – da se prirodne ljepote Bjelasice sačuvaju, a njeni potencijali valorizuju, sada se pokazuje kao najbolji pristup u realizaciji turističkih potencijala u korist svih. Kolašin sada služi kao primjer kako se gradi u skladu sa prirodom za buduće generacije.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve