Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Zvezdini kadrovici zaratili između sebe

Sukob dvije kriminalne i interesne struje Crvene zvezde koje su u ratu još od prve decenije ovog vijeka samo je privremeno utišan dok je Stojković boravio u inostranstvu, odnosno radio u Aziji.

Iza zavjese kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. unutar Fudbalskog saveza Srbije, kako saznaje Sport klub, razvio se mali rat. I to na najvišem nivou – između selektora Dragana Stojkovića i potpredsjednika Branislava Nedimovića.

Sukob dvije kriminalne i interesne struje Crvene zvezde koje su u ratu još od prve decenije ovog vijeka samo je privremeno utišan dok je Stojković boravio u inostranstvu, odnosno radio u Aziji.

Stojković se na udaru Zvezdana Terzića našao nedugo po dolasku na selektorsku klupu, pošto je baš Terza čovjek koji je naslijedio Piksija na čelu FSS, između njih dvojice neko vrijeme je vd bio Tomislav Karadžić.

Navodno, sve je puklo poslije otvaranja stadiona u Leskovcu, 24. avgusta, od kada Piksi i najuticajniji čovjek u hijerarhiji FSS uopšte ne komuniciraju.

Potpredsjednik nije putovao sa reprezentacijom u Kaunas. U polupraznom avionu ka Litvaniji, mjesta je bilo samo za predsjednika Dragana Džajića, generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, prvog čovjeka FS Beograda Marka Zdravkovića, novog člana FSS Miroslava Tanjgu i Stanislava Karasija.

Dakle, s reprezentacijom u Kaunas su putovali sve sami Zvezdini ljudi, odani Zvezdanu Terziću, osim Branislava Nedimovića, koji je kadar Aleksandra Vučića, a li Stojković je morao početi obračun sa neprijateljima iz Crvene zvezde od nekoga.

Za sukob sa starim znancima izabrao je Nedimovića, koji jedini nije fudbalski čovjek, i zbog kojeg će vjerovatno biti najmanje napadnut od medija i “zvezdaške javnosti”. Nije mogao uadriti direktno u čelo svog starog neprijatelja Dragana Džajića i legendu sjeverne šipke Zvezdana Terzića.

Za ostale članove Izvršnog odbora, iako su dolaskom novog rukovodstva putovali sa ekipom, ovog puta nije bilo rezervacija u avionu.

Sukob na relaciji Piksi-Nedimović buknuo je sredinom avgusta poslije objavljivanja fotografije sa Jadrana, na kojoj se nalaze Dragan Stojković i Dragan Džajić.

Potpredsjedniku nije bilo po volji što se zvanični sajt FSS koristi za “neadekvatne i privatne” objave, čija sadržina nije fudbalska tematika. Zato je i tražio da se sporna fotografija ukloni, ali je naišao na žestok Piksijev odgovor.

Poslie svega, objava o susretu Piksija i Džaje u Crnoj Gori ostala je na sajtu FSS, a sukob dobio novu dimenziju.

Prvi naredni susret Stojkovića i Nedimovića, devet dana kasnije, na otvaranju stadiona u Leskovcu, zaoštrio je odnos dvojice ključnih ljudi u FSS do ivice – pucanja.

Prvi konkretni obrisi bili su vidljivi javnosti na septembarskom okupljanju reprezentativaca. Nedimovića, za razliku od martovskog i junskog ciklusa, nije bilo u Sportskom centru, potom ni na letu ka Litvaniji.

Prvog dana okupljanja, Piksi se ipak sjetio potpredsjednika i imao zanimljivu opasku:

“Očigledno da i funkcioneri, ovih dana, uporedo sa trenerima i igračima prave transfere… Posebno je jedan važan, Borac 1925 iz Martinaca angažovao našeg potpredsednika Nedimovića i dobio veliko pojačanje. Malo da se našalimo”, pomenuo je Stojković.

Odgovora sa druge strane nije bilo, iako su dobri poznavaoci dešavanja na Terazijama 35 u riječima selektora vidjeli dominantnu dozu sarkazma… Potpredsjednik je ostao dosljedan u stavu da se ne pojavljuje, u međuvremenu, dodatno su ušančene pozicije u oba tabora – bliskih Draganu Stojkoviću i Branislavu Nedimoviću.

Državni tim već u oktobru očekuju ključni mečevi na putu ka Nemačkoj 2024. A, do tada slijedi još borbi pod svodovima FSS, na Terazijama i u Staroj Pazovi.

Barem u srpskom fudbalu nikad nije dosadno…

solidarnosti sa Branislavom Nedimovićem. Drugi su ostali i bez pozivnica.

Da Dragan Stojković i Branislav Nedimović nisu baš u posebno prijateljskim odnosima znalo se i ranije.

Odnosi su zahladnjeli mnogo ranije, uoči finalnih izbornih radnji prošle jeseni. Selektor navodno nije osjetio potrebu da komunicira sa budućim “brojem jedan”, uoči Izborne skupštine FSS, ali se situacija promijenila zvaničnim dolaskom Nedimovića u kancelariju na Terazijama 35.

Potpredsjednik, ipak, nije zaboravio probleme iz 2022. i odnos sa selektorom definisan je na strogo poslovnom nivou.

Sukobi između Zvezdinih struja u i oko FSS su tek počeli, a u cijelu priču bi ubrzo mogao da se uključi i Nemanja Vidić.

Činjenica da se Aleksandru Vučiću ljulja stolica i da će uskoro izbori koje regularno ne može da dobije, prouzrokovali su i prestrojavanja u FSS, ali i oko drugih centara moći, a slični sukobi su vrlo brzo mogući i u Crvenoj zvezdi.

Vučić će sasvim sigurno od Džajića, Terzića, Mitra Mrkele i Svetozara Mijailovića tražiti poslušnost do zadnje kapi znoja, ako treba i krivi, jer ukoliko padne on, sa sobom će povući i kriminalce iz organizacije koju je stvorio i finansirao.

Sukob Stojkovića i Džajića prije 15 godina rezultirao je teškim optužbama, sudskim istragama, hapšenjem Džajića i ogromnim finansijskim problemima Crvene zvezde od kojih se do danas nije oporavila, ali je klub finansiran direktno od strane država i cerntara moći beogradskog podzemlja preko osovine Vučić – FSS – Tezić.

Rasplet je očigledno počeo, izbori u Srbiji još nijesu raspisani, koliko je Vučić spreman da ćuti i koliko će mu biti odani vojnici koje je doveo na čelo Crvene zvezde i FSS pokazaće vrijeme.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve