Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

UEFA otkrila novu namještaljku, FSS pokreće istragu!

Disciplinska i etička komisija FSS-a pokreće postupak na osnovu dojave iz UEFA, vezano za meč 29. kola između Tekstilca i Mladosti GAT (1:2).

Fudbalski savez Srbije otvara istragu zbog sumnji u regularnost jedne utakmice Prve lige Srbije, a detalji će uskoro biti javno objavljeni.

Disciplinska i etička komisija FSS-a pokreće postupak na osnovu dojave iz UEFA, vezano za meč 29. kola između Tekstilca i Mladosti GAT (1:2).

Nakon što je UEFA dobila informacije o sumnjivim uplatama na pobjedu gostujućeg tima, crveni signal poslat je Fudbalskom savezu Srbije.

Poslije analize prijave, koja je objavljena od strane Bogdana Đurđevića, oficira za integritet FSS-a, slučaj je prosleđen Disciplinskoj i etičkoj komisiji.

Utakmica, odigrana u Odžacima 8. aprila, završena je očekivanim ishodom golovima Dragana Kokanovića i Miljana Vukadinovića za Mladost GAT, dok je domaća ekipa odgovorila tek jednim golom preko Ivana Davidovića za Tekstilac.

UEFA jako dobro zna gdje se kriju najodgovorniji za namještanje utakmica u Srbiji, ali glavni osinjak ne dira i miljenica predsjednika svega i svačega je zaštičena za sada od evropske kuće fudbala preko zvezdaških kadrova u UEFA i Aleksandra Čeferina.

Uzalud je danas preminuli Velibor Đarovski prije devet godina pričao da je od njega čak i uticajni političar tražio namještanje utakmica, ali su Oskar i mezimče ostali daleko od ruke pravde.

Pavle Ilić je prije nekoliko godina bio osumnjičen da je učestvovao u namještanju utakmica, ali ga je od ruke pravde spasila povezanost sa kriminalnim strukturama povezanim sa sjevernom šipkom jednog stadiona, i umjesto zaslužene kazne sudio je posljednja dva vječita derbija na kojima je u potpunosti ispunio pred njega postavljene zadatke.

U ozbiljnim državama FSS morao bi da objasni zašto Ilić nije sudio i treči derbi ako je po ocjenama komesara suđenja posao obavio perfektno. Bilo bi uredu da se makar izvine Iliću sa sklanjanja sa liste da sudi derbi u Kupu kada već svoj posao radi tako perfektno.

No valjda će i to jednog dana na red i glavni osinjak biti uništen.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve