Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Žrijeb za Madrid: Rodžer u Novakovoj polovini, Dimitrov vreba u drugom kolu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković postavljen je za prvog nosioca, a njegov rival na početku turnira biće pobjednik meča između Grigora Dimitrova i kvalifikanta

Žrijeb za četvrti masters u sezoni održan je danas u Madridu.

Foto: Skysports.com

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković postavljen je za prvog nosioca, a njegov rival na početku turnira biće pobjednik meča između Grigora Dimitrova i kvalifikanta.

U istoj polovini žrijeba je i Rodžer Federer, koji se posle dve godine vratio turnirima na šljaci. Potencijalni duel Švajcarca i Srbina moguć je u polufinalu.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1124614522038300672

Prema žrijebu, Đoković bi prije Federera mogao da igra sa Čekinatom u trećem kolu i Del Potrom u četvrtfinalu.

Švajcarac će prethodno morati da odmjeri snage sa Rišarom Gaskeom u drugom kolu, Gaelom Monfisom u trećem i Dominikom Timom u četvrtfinalu.

https://twitter.com/MutuaMadridOpen/status/1124610380540588033

U gornjoj polovini žrijeba je i Marin Čilić, koji je postavljen za devetog nosioca. Hrvat će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a onda ga čekaju Nik Kirjos, pa Del Potro.

U istoj četvrtini sa Čilićem su i Dušan Lajović i Laslo Đere. Dva srpska tenisera snage će odmjeriti na početku turnira. Pobjednik će u drugom kolu ići na Del Potra.

Na drugoj strani su drugi nosilac Rafael Nadal i treći favorit i branilac titule Aleksandar Zverev.

https://twitter.com/MutuaMadridOpen/status/1124615931387371520

Španac će u drugom kolu igrati sa pobjednikom duela između Feliksa Ože Alijasima i Denisa Šapovalova. Potencijalno, naredni rival u trećem kolu mogli bi da mu budu Nikolos Basilašvili ili Filip Kolšrajber. U četvrtfinalu bi mogao da se sastane sa Keijem Nišikorijem, a u polufinalu sa Zverevim.

Zverev, koji beleži loše rezultate u posljednje vrijeme, odbrani titule krenuće duelom sa pobednikom meča između Roberta Bautiste Aguta i Davida Ferera, koji igra posljednji turnir.

Potom ga čeka Hrvat Borna Ćorić, koji će prethodno morati da pobedi Luku Puja i Aleksa de Minora. U četvrtfinalu rival bi mogao da mu bude Stefanos Cicipas.

Turnir u Madridu počinje sjutra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve