Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković povećao prednost i započeo 421. nedjelju na vrhu ATP liste

Na drugom mjestu i dalje je Italijan Janik Siner (8.750) koji je i prošle godine poražen u polufinalu Mastersa u Monte Karlu.

Plasmanom u polufinale Mastersa u Monte Karlu Novak Đoković (10.035) čpovećao je svoju prednost u odnosu na najbliže pratioce i započeo svoju 421. nedjelju na prvom mjestu ATP liste, odnosno 32. u kontinuitetu.

Na drugom mjestu i dalje je Italijan Janik Siner (8.750) koji je i prošle godine poražen u polufinalu Mastersa u Monte Karlu.

Španac Karlos Alkaraz (8.645) zbog povrede ponovo nije igrao u Monte Karlu i nije uspio da smanji zaostatak za najvećim rivalima u borbi za teniski tron, ali je zato ostao trećem mjestu ATP liste na kojoj će već naredne neddjelje izgubiti 500 bodova, pošto zbog povrede mišića ruke neće braniti titulu osvojenu prošle godine.

Đoković je plasmanom u polufinale turnira u Kneževini zaradio novih 310 bodova na rejting listi i na taj način povećao prednost u odnosu na drugoplasiranog sinera za 270 bodova.

Raspletom na turniru u Monte Karlu Đoković je povećao bodovnu prednost i osigurao boravak na vrhu ATP liste do 20. maja i završetka Mastersa u Madridu i potom u Rimu na kojima prošle godine nije igra i ne brani bodove.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve