Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Zeta ispala iz Evrope: Previše jeftino smo primili golove u Luksemburgu

Golubovčani su na evropskih sceni predstavili mladu ekipu, sastavljenu od igrača koji su prvi put igrali utakmice ovoga tipa. Primarni cilj je ispunjen, a to je pobjeda nad Engordanijem, koja je Zeti donijela lijepu zaradu, finansijsku stabilnost za predstojeću sezonu

Zeta je preskočila Andoru, ali Luksemburg nije mogla – evropska priča Golubovčana završena je u Diferdanžu nakon poraza od Progres Niderkorna.

Milić, Foto: Pobjeda.me

Možda bi bilo drugačije da su izabranici Dejana Roganovića poveli na startu, da su pogodili mrežu umjesto stative ili uspješno završili kontru tri na jedan.

Umjesto toga – stigla je brza kazna. Domaćin je poveo u 11. minutu, u 55. dobio penal, a u sudijskoj nadoknadi stigao i do ubjedljive pobjede od 3:0.

Na kraju se gleda rezultat, a on je debelo prevagnuo u korist ,,žuto-crnih“. Progres ide u drugi krug kvalifikacija za Ligu Evrope, a Zeti ostaje crnogorska scena.

“Ostaje žal što možda nijesmo uradili nešto više, pogotovo kada vratimo film i vidimo da smo jeftino primili golove u Luksemburgu. Imali smo šanse kod 0:0, mogli smo da okrenemo meč u našu korist, moglo je da bude drugačije… Mislim da rezultat nije realan, da Progres nije toliko bio bolji, ali kada izgubite 3:0 nema što nego da čestitamo protivniku”, rekao je Aleksandar Milić, desni bek Zete.

Golubovčani su na evropskih sceni predstavili mladu ekipu, sastavljenu od igrača koji su prvi put igrali utakmice ovoga tipa.

Primarni cilj je ispunjen, a to je pobjeda nad Engordanijem, koja je Zeti donijela lijepu zaradu, finansijsku stabilnost za predstojeću sezonu.

“Prvi ja, a i još mnogo igrača smo prvi put igrali evropske mečeve. Veliko iskustvo za sve nas, generalno za tim. Zadovoljni smo zbog prolaza u prvo kolo kvalifikacija u Ligu Evrope. To je bio primarni cilj na startu sezone. Za nešto više falilo je i sreće, ali naišli smo na kvalitetnog rivala, koji je sastavljen od internacionalaca i kažnjava greške kakve smo mi napravili. Mi smo svoje prilike ispustili, oni su svoje dali. U tome je razlika. Žao mi je što nijesam dao gol u finišu kada smo mogli da se vratimo u igru. Njihov igrač je spriječio pogodak praktično sa gol linije, a sa tim su otišle naše nade da eventualno odvedemo utakmicu u produžetke”, kazao je Milić.

Zeti ostaje borba u domaćim okvirima. Ambicija da ponovo izbori međunarodne mečeve.

Ima dva puta – kroz prvenstvo ili Kup.

“Iskreno se nadam da ćemo na kraju sezone ponovo izboriti Evropu. Mi smo mlad tim, ekipa koja ima potencijal. Nijesmo se još formirali. Očekujemo još neko pojačanje u finišu prelaznog roka. Bićemo još konkurentniji. Zeti je mjesto u gornjem dijelu tebele i trudićemo se da tako bude”,ističe nekadašnji mladi reprezentativac.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve