Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Vučinić: Umjesto da Budva bude crnogorski, evropski i mediteranski grad, primjer je degradirane kulturne baštine

Prema njegovim riječima grad estetski i funkcionalno ne zadovoljava potrebe građana, a kamoli turističke privrede koja je njena ekonomska baza.

Potpredsjednik Crnogorske evropske partije CEP Stevo Vučinić pozvao je građane Budve da glasaju za CEP, i tako smijene, kako kaže, ne samo vlast, nego i njenom promijenom promijene višedecenijski način vladanja Budvom.

“Ovaj grad i turistička prijestonica Crne Gore, umjesto da bude crnogorski, evropski i mediteranski, evropski je primjer degradirane kulturne baštine, koji novogradnjom demonstrira kič i urbanistički haos, koji je Budvu, kao grad, isključio sa mape mediteranskih gradova i transformisao u građevinsko polje za realizaciju interesa organizovanoga kriminala, koji se za to koristi visokom korupcijom”, rekao je Vučinić.

Prema njegovim riječima grad estetski i funkcionalno ne zadovoljava potrebe građana, a kamoli turističke privrede koja je njena ekonomska baza.

“Crnogorska evropska partija će se zalagati da Budva dobije novi urbanistički plan, koji će u granicama mogućega biti civilizovano urbanističko rješenje grada. Podrazumijeva se izmeštanje magistrale iz grada, izgradnja više podzemnih garaža koje bi riješile urgetno pitanje praking prostora i izgradnja gradske bolnice. Zalagat ćemo se za subveniconiranje podstanara i porodica sa predškolskom đecom, da bi smo im olakšali finasiranje stanarina i vrtića. Posebno ćemo se založiti da Petrovac dobije status gradske opštine. Zato, građani budvanske opštine glasajte za Crnogorsku evropsku partiju”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve