Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Zaboravljen poraz od Turske, potpuni fokus na meč sa Belgijom

Meč se igra u subotu od 13:30h

Naši košarkaši spremni su za jedan od najvažnijih mečeva prve faze Eurobasketa, duel sa Belgijom.

Poraz od Turske je arhiviran, gleda se naprijed ka još jednom teškom rivalu.

“Ovo je možda i najvažniji meč na šampionatu. Dočekujemo ga spremni, arhivirali su jučerašnju utakmicu. Imamo dobru energiju, ako ponovimo odnos i igru kao protiv Turske, mislim da su stvari u našim rukama”, kazao je selektor Boško Radović.

Belgijanci su sinoć pobijedili domaćina Gruziju poslije produžetka. Potvrdili su kvalitet, ali i pokazali da imaju karakter, ispustili su dvocifrenu prednost i ostali smireni.

Igraju brzo, moraćemo da usporimo njihov ritam, budemo čak i bolji nego u meču koji smo sjajno odigrali na startu Eurobasketa.

“Igrali smo odličnu odbranu juče, a mislim da će biti potrebno da agresivnost podignemo na nivo više, kako bismo zaustavili prvenstveno belgijske bekove”, kazao je Radović.

Sa druge strane naš tim bi trebalo da stvori prednost u reketu. Zna to i Vladimir Mihailović koji je dugo igrao u Belgiji. Upozorava i na kvalitet njihovog centra Ismaela Bakua.

“Baku je potpisao za Virtus, što govori u kakvog je centra izrastao. Ključ je u pristupu i želji da im pariramo energijom, da im zaustavimo brzu igru”, kazao je Mihailović i dodao:

“To je ekipa koja se nikako ne smije potcijeniti. Dugo su zajedno, dobro se poznaju, imaju trenera koji sa kontinuitetom. Ne očekuje nas lak posao”.

Meč se igra u subotu od 13:30h.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve