Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Vuko Borozan ponovo u nacionalnom timu

Posljednji put Borozan je igrao u dresu reprezentacije još u junu 2017. godine protiv Rusije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Rukometna reprezentacija Crne Gore večeras je u Podgorici počela pripreme za Evropsko prvenstvo koje se igra u januaru sljedeće godine.

Na prvoj prozivci uoči završnih priprema pojavio se i iskusni lijevi bek Vuko Borozan, povratnik pod nacionalnu zastavu nakon nekoliko godina.

Posljednji put Borozan je igrao u dresu reprezentacije još u junu 2017. godine protiv Rusije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Uvijek je fenomenalan osjećaj igrati za reprezentaciju. Razgovarao sam nekoliko puta sa selektorom Šolom, smatrao sam da treba da se odazovem. Djelovao je ubjedljivo i dobio sam želju da sarađujem sa njim i da se vratim u reprezentaciju. To je jedan od razloga, a glavni je taj što žena i djeca hoće opet da me gledaju u dresu reprezentacije. Odlučio sam da se vratim i dam sve od sebe”, rekao je prilikom susreta sa crnogorskim novinarima  Borozan uoči večerašnjeg treninga.

Vuko Borozan nekoliko godina nije igrao za nacionalnom timu, dešavalo se mnogo toga, čak se pominjao i prelazak u druge reprezentacije, uglavnom afriške i azijske selekcije, ali i licitiralo s njegovim povratkom.

“Što je bilo – bilo je. Ne bih se vraćao na te stvari. Imaćemo vremena da razgovaramo o svemu. Koncentrisan sam na ove pripreme, tu sam da konkurišem za ekipu za Evropsko prvenstvo i ako se dokažem selektoru da idem u Njemačku. Biće vremena da razgovaramo o svim stvarima. Ne bih miješao bilo kakve epizode sa ovom u kojoj se trenutno nalazim. Spreman sam za razgovor o svemu, doći će vrijeme za to”, kazao je Borozan.

Iskusni Cetinjanin (29 godina) je ove sezonu u dresu Lovćena pokazao zašto je nekada bio strah i trepet za protivničke odbrane i golmane, ali je imao ispad u Švajcarskoj zbog kojeg ga je Pero Milošević udaljio iz tima.

Ukoliko do početka Evropskog prvenstva 12. januara dođe do željene forme, mogao bi da bude ogromno pojačanje za “Lavove”.

“Pola sezone sam u Lovćenu, igrali smo Evropsku ligu i osjećam se super, spreman sam. Mislim da će sve biti kako treba – naglasio je najbolji sportista Crne Gore u 2017. godini, kada je osvojio Ligu šampiona sa Vardarom. Pratio sam reprezentaciju, ekipa je mlada, ima veliki kvalitet i perspektivu za dobar rezultat. I to je bio razlog da se vratim. Neke igrače znam odranije, protiv nekih sam igrao. Momci su super, postoji ogroman potencija”, dodao je Borozan.

Reprezentacija Crne Gore pripreme je počela sa devet igrača, preostalih 12 će se priključiti po završetku klupskih obaveza.

,Izabranici slektora Šole će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Mađarskom, Srbijom i Islandom. Dvije selekcije idu u glavnu rundu.

“Rano je za prognoze. Grupa je teška, znamo o kakvim rivalima je riječ. Sve su ekipe podjednakog kvalietta. Mislim da možemo mnogo, na nama je da naporno treniramo i damo sve od sebe. Uvijek je bitan prvi meč. Igramo protiv Mađarske kao 2016, tada smo izgubili jer smo izgorjeli u želji. Sada imamo više iskustva sa velikih takmičenja, najvažnije je da se prije svega dobro spremimo. Imaćemo i mi adute”, poručio je Vuko Borozan.

Crna Gora i Mađarska igraće u prvom kolu, kao i na EP 2016. u Poljskoj, posljednjem velikom takmičenju na kojem je nastupio Borozan.

U porazu od 33:27 bio je najbolji strijelac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve