Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Vukanićeve ”ajkulice” u polufinalu Evropskog prvenstva

Protivnik kadetske reprezentacije Crne Gore u polufinalu biće selekcija Grčke koja je neočekivano ubjedljivo pobijedila Španiju.

Naša najmlađa vaterpolo selekcija igraće u polufinalu Evropskog U 15 prvenstva, koje se održava u Podgorici.

“Ajkule” su ubjedljivo u četvrtfinalu savladale Tursku 17:3 (4:1, 2:1, 5:1, 6:0) upisale i četvrtu pobjedu u nizu, pa će se sjutra (subota) od 20 i 30 u borbi za finale sastati sa Grčkom, koja je neočekivano bila izuzetno dominantna u duelu sa Španijom, čak 15:6.

Nakon uzbudljivih i iscrpljujućih utakmica u grupnoj fazi, protiv Mađarske, Italije i Španije, mladi crnogorski igrači su imali dva dana odmora i treninga, a željni igre dočekali četvrtfinalni okršaj u kome poveli sa 4:0 u prvoj četvrtini i nagovijestili da rezultatske neizvjesnosti neće biti.

Turska je, međutim, uspjela da uhvati ritam i smanji na 4:2, ali to je bio samo privid neizvjesnosti…

Serijom 5:0, naš tim je došao do 9:2 sredinom treće četvrtine i bilo je jasno da je samo pitanje sa koliko će golova razlike slaviti na kraju.

“Veoma sam zadovoljan onim što su moji momci prikazali do sada na Evropskom porvenstvu. Tokom cijelog prvenstva krasi nas snažan zajednički duh i kolektivna igra. Ispunjava me ogromnim zadovoljstvom kad vidim da se poslije svakog gola raduju svi igrači u bazenu, ali i oni koji su u tom trenutku pored bazena. To je najbolji dokaz koliko su ovim momci privrženi jedni drugima i koliko im ove pobjede znače”, kazao je nakon četvrte pobjede u Podgorici selektor Nenad Vukanić.

Luka Todorović postigao je čak šest golova, po dva su upisali Luka Savić, Tomo Vičević i Stefan Kruta, po jedan Petar Brnović, Stefan Vraneš, Danilo Roganović, Dario Domazetović, Andrej Durutović.

U drugom polufinalu od 19 sati sastaju se Mađarska i Srbija. Mađarska, koja je u grupi doživjela tri poraza, do završnice za medalju je došla pobjedom nad Hrvatskom 8:7, dok je Srbija savladala Italiju 8:3.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve