Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

Crnogorska manjina u Albaniji proslavila Dan nezavisnosti: Sa ponosom čuvamo nacionalni identitet

Jedan od organizatora ove izložbe bio je i predstavnik crnogorske nacionalne manjine Marinko Ćulafić

Komitet za nacionalne manjine u Albaniji danas je u Tirani, u prostorijama kabineta premijera, organizovao izložbu kojoj je prisustvovalo devet zakonom priznatih nacionalnih manjina u Albaniji.

Ta aktivnost organizovana je, kako su saopštili, povodom 21. maja, Međunarodnog dana kulturnih različitosti, koji se poklapa sa Danom nezavisnosti Crne Gore.

“Crnogorska manjina u Albaniji je na ovoj izložbi predstavljena sa dvije tradicionalne crnogorske narodne nošnje, nekoliko starih fotografija iz porodica crnogorskog porijekla, starim rukotvorinama itd”, kazali u saopštenju.

Jedan od organizatora ove izložbe bio je i predstavnik crnogorske nacionalne manjine Marinko Ćulafić.

Prisutni su, kako su naveli, bili i generalni direktor Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore Arben Xhurreta, predstavnik Uprave za interkulturalizam u ovom ministarstvu Kristjan Dukaj, generalna sekretarica udruženja “Zajednica Crnogoraca u Albaniji“  Ružica Rašović, potpredsjednica crnogorskog udruženja “Montenegro“ iz Skadra, Nersada Mandija (Madić), poznati istoričar i prevodilac  Nikola Sudar itd.

“Iako u teškim uslovima, Crnogorci Albanije sa fanatizmom i ponosom čuvaju svoj nacionalni identitet i istorijski su se istakli na različitim poljima u albanskom društvu”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve