Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Otvoreno igralište u sklopu vrtića ”Poletarac” na Zabjelu

Kako je saopšteno iz Ministarstva, povod današnjeg susreta je donacija u iznosu od 10.500 eura koju je kompanija Kidzone d.o.o – Jumbo opredijelila za JPU ,''Đina Vrbica'' – vrtić ''Poletarac''

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i menadžer kompanije Kidzone d.o.o – Jumbo za Crnu Goru Miloš Pižurica otvorili su igralište u sklopu vrtića „Poletarac“ na Zabjelu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, povod današnjeg susreta je donacija u iznosu od 10.500 eura koju je kompanija Kidzone d.o.o – Jumbo opredijelila za JPU ,,Đina Vrbica” – vrtić „Poletarac“.

“Donirana sredstva iskorišćena su za nabavku dvorišnog mobilijara koji će poboljšati uslove boravka djece u vrtiću”, navodi se u saopštenju.

Jakšić Stojanović se zahvalila na donaciji i napomenula da to predstavlja dobar primjer saradnje sa društveno odgovornim kompanijama u Crnoj Gori sa ciljem poboljšavanja uslova boravka u vrtićima i kompletnog ambijenta u kojem naši mališani provode vrijeme.

Dodaje se da je Jakšić Stojanović istakla da je Ministarstvo od početka njenog mandata pokrenulo najveći investicioni ciklus ulaganja u obrazovanje.

„Takođe, značajno je napomenuti da su lokalne samouprave i privredni subjekti prepoznali značaj ulaganja u obrazovanje. Od srca se zahvalila kompaniji „Jumbo” što je ovom donacijom dala sjajan primjer kako treba da izgleda odnos prema našim najmladjima u društvu”, dodala je Jakšić Stojanović.

Direktorica vrtića JPU ,,Đina Vrbica” – vrtić Poletarac Bojana Razić istakla je da je posvećenost kreiranju najoptimalnijeg okvira za individualni rast i razvoi svakog djeteta koje pohađa JPU “Đina Vrbica” oduvijek bio imperativ i krajnja maksima svakog djelovanja i rada.

“Direktorica je istakla da je jako srećna i ponosna što na tom putu nisu sami, već imaju podršku različitih privrednih subjekata, koji svojim djelima pokazaju šta zapravo znači biti društveni odgovoran subjekt i kako dati svoj doprinos društvu i svijetu”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve