Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Vukanićeve “ajkulice” razbile Španiju

Vukanićeve ''ajkulice'' nakon pobjeda protiv Mađarske i Italije, razbile su i Španiju i na taj način ostvarile maksimalan učinak u veoma jakoj grupi.

Vaterpolisti Crne Gore do 15 godina starosti pobijedili su večeras u  Podgorici reprezentaciju Španije i osvojili prvo mjesto sa maksimalne tri pobjede u grupi A Evropskog prvenstva.

Vukanićeve “ajkulice” nakon pobjeda protiv Mađarske i Italije, razbili su i Španiju, pobijedili sa 10:6 (4:1, 2:2, 3:2, 1:1), na taj način ostvarile maksimalan učinak u veoma jakoj grupi i plasirali se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Naši vaterpolisti su već do poluvremena steki tri gola prednosti (6:3)., da bi u trećoj četvrtini realizovali prva tri napada za nedostižnih 9:3 i tada je svima bilo jasno da će izabranici Nenada Vukanića zabilježiti i treći trijumf na Evropskom šampionatu pred svojim navijačima.

U fiunišu treće četvrtine došlo je do malog opuštanja što su Španci iskoristili da smanje na 9:5.

Ako su se Španci i nadali preokretu, one su potpuno “potopljene” pet minuta prije kraja utakmice kada je Crna Gora povela 10:5.

Po dva gola za Crnu Goru postigli su Stefan Kruta i Stefan Vraneš, po jedan Đorđe Koprivica, Luka Savić, Danilo Savović, Marko Milinić, Petar Brnović i Danilo Roganović, a još jedno odlično izdanje na golu imao je Marko Pejović.
Naša selekcija sada ima dva dana odmora od utakmica i vremena za trening, četvrtfinalni mečevi se igraju u petak, a potencijalni rivali su Rumunija, Njemačka i Turska.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve