Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Amazon Music uvodi generativni AI pri kreiranju plejliste

Ideja je da se koriste uputstva prirodnog jezika za kreiranje bilo koje vrste plejliste koje možete zamisliti

Amazon Music se pridružuje Spotify-u da nudi generativnu funkciju liste za reprodukciju koju pokreće vještačka inteligencija. Za sada, Maestro je dostupan u beta verziji za mali broj korisnika Amazon Music-a u SAD na iOS-u i Android-u.

Maestro na početnom ekranu

Ljudi koji su uključeni u beta verziju vidjeće Maestro na početnom ekranu nakon što ažuriraju na najnoviju verziju aplikacije. Oni takođe mogu da pristupe alatu dodirom na dugme plus da bi napravili novu listu pjesama.

Ideja je da se koriste uputstva prirodnog jezika za kreiranje bilo koje vrste plejliste koje možete zamisliti. Vaši upiti mogu uključivati zvukove, aktivnosti, emocije, pa čak i emotikone. Amazon predlaže da biste mogli zamoliti Maestra da napravi listu pjesama koje zvuče kao robotski emoji.

Na osnovu tih ideja, čini se da je Maestro manje-više spreman da se nosi sa svim zahtjevima koje možete da mu bacite, iako Amazon napominje da je tehnologija još uvijek u beta verziji. Kao takav, Maestro možda neće uvijek odmah ispraviti stvari. Kompanija takođe kaže da ima zaštitne mjere za zabranu uvrjedljivog jezika i neprikladnih uputstava.

Amazon planira da uvede Maestro šire tokom vremena. Kako stvari stoje, pretplatnici na Amazon Music Unlimited mogu odmah da slušaju Maestro liste pjesama i da ih sačuvaju za kasnije (ili da ih podijele sa prijateljima). Glavni članovi i korisnici na besplatnom nivou podržanom oglasima mogu da slušaju 30-sekundne preglede svojih plejlista prije nego što ih sačuvaju.

Ranije ovog mjeseca, Spotify je debitovao sličnu funkciju za Premium članove u Velikoj Britaniji i Australiji. AI Playlist radi na isti način kao i Maestro.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve