Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vondroušova – Kiz prvo četvrtfinale US opena dama

Vondroušova je u osmini finala nakon preokreta savladala Terns koja je ostvarila najveći uspjeh u karijeri, ali nije uspjela da napravi još jedan korak i stigne među osam najboljih teniserku u Njujorku - 6:7 (3), 6:2, 6:3.

Čehinja Marketa Vondroušova plasirala se u svoje prvo četvrtfinae US opena, nakon što je večeras u četvrtom kolu pobijedila Amerikanku Pejton Sterns.

Vondroušova je u osmini finala nakon preokreta savladala Terns koja je ostvarila najveći uspjeh u karijeri, ali nije uspjela da napravi još jedan korak i stigne među osam najboljih teniserku u Njujorku – 6:7 (3), 6:2, 6:3.

Meč je trajao dva sata i 10 minuta, a publika na “Luis Amstrong” stadionu je vjerovala poslije prvog seta da sterns može napraviti još jednu senzaciju i moguće američko četvrtfinale i u ženskoj konkurenciji.

Protivnica Vondroušove u četvrtfinalu biće Amerikanka Medison Kiz koja je lako i ubijedljivo pobijedila sunarodnicu Džesiku Pegula sa 6:1, 6:3 nako svega sat vremena provedenih na terenu.

Kiz je 2017. godine igrala finale US opena, a Pegula nikada nije prošla dalje od četvrtfinala na Grend slem turnirima, iako je terenutno trea na WTA listi.

Pegula je na svim Grend slem turnirima stizala do četvrtfinala, ali nikad nije prošla dalje, a najuspješnija je na Australijan openu sa tri četvrtfinala.

U četvrtfinale muškog turnira večeras se plasirao i Španac Karlos Alkaraz, koji je nakon sad i 57 minuta igre pobijedio Italijana Matea Arnaldija.

Alkaraz je odigrao rutinski meč protiv anonimnog Italijana i pobijedio sa veoma ubijedljivih 6:3, 6:3, 6:4.

Protivnik Alkaraza u četvrtfinalu biće bolji iz duela Aleksander Zverev (njemačka) – Janik Siner (Italija).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve