Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Danil Medvedev i Novak Đoković u reprizi od prije dvije godine

Medvedev je rano jutros po našem vremenu poslije tri sata i 22 minuta pobijedio još samo sjutra prvog tenisera svijeta Španca Karlosa Alkaraza sa 3:1 u setovima - 7:6 (3), 6:1, 3:6, 6:3 i zakazao Đokoviću revanš.

Danil Medvedev i Nobak Đoković odigraće reprizu finala iz 2021. godine kada je ruski teniser spriječio srpskog da se trijumfom na US openu domogne kalendarskog Grend slema i postane prvi teniser koji je to uspio još od 1969. godine kada je to po drugi put u karijeri pošlo za rukom Australijancu Rodu Lejveru.

Medvedev je rano jutros po našem vremenu poslije tri sata i 22 minuta pobijedio još samo sjutra prvog tenisera svijeta Španca Karlosa Alkaraza sa 3:1 u setovima – 7:6 (3), 6:1, 3:6, 6:3 i zakazao Đokoviću revanš.

Đoković ovog puta neće moći do Grend slema, nakon što je baš kao i 2021. godine osvojio Australijan open i Rolan Garos, ali je u finalu Vimbldona poražen od Alkaraza.

Đoković se bez obzira na ishod finala vraća na prvu poziciju na ATP listi i u ponedjeljak će započeti svoju 390.nedjelju kao svjetski broj 1,a imaće minimum 2.460 bodova više od drugoplasiranog Španca.

Medvedev je jutros po našem vremenu bio mnogo bolji rival od Alkaraza i zasluženo je pobijedio sa 3:1. Meč je prelomljen u taj breku prvog seta koji je Rus riješio u svoju korist sa 7:3.

Medvedev je u drugom setu iskoristio pad u igri Alkaraza, njegovu dekoncentraciju i lako poveo sa 2:0 u setovima.

Alkaraz je u trećem setu pokazao da nije slučajno bio broj 1 i da dvije Grend slem titule koje je već osvojio u karijeri imaju težinu i smanjio na 2:1, ali je Medvedev u četvrtom setu ponovo bio onaj šampion iz 2020. i 2021. godine, prije povrede, kada je pravio velike probleme i Novaku Đokoviću.

Đoković i Medvedev su do sada igrali 14. puta u karijeri, srpski teniser vodi u međusobnim duelima 9:5, a biće favorit i u finalu US opena.

Đoković će u nedjelju veče po našem vremenu igrati svoje rekordno 36. Grend slem finale, odnosno rekordno 10. finale na US openu i pokušati da osvoji 24. Grend slem titulu i tako se izjednači sa Australijankom Margaret Kort.

Nikada u istoriji tenisa novinari i teniski poslenici nijesu brojali muške i ženske titule i na taj način gradirali uspješnost nekog tenisera, ali od kako je Đoković počeo da stiže rekorde Rodžera Federera i Rafaela Nadala, preko noći postali su važni i rekordi Margaret Kort, Štefi Graf i ostalih velikanki ženskog tenisa.

No, Đoković je sve te rekorde, jedan po jedan, slao u istoriju i iz godine u godinu pomjera nove granice u svijetu tenisa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve