Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Koko Gof nova šampionka US opena

Meč je trajao dva sata i šest minuta, a Koko Gof je najvećeg uspjeha u karijeri stigla poslije preokreta i ubijedljivo izgubljenog prvog seta - 2:6, 6:3, 6:2. 

Amerikanka Koko Gof pobjednica je ovogodišnjeg US opena, pošto je kasno sinoć u finalu pobijedila Bjeloruskinju Arinu Sabalenku, koja će i pored toga od sjutra biti prva na WTA listi.

Meč je trajao dva sata i šest minuta, a Koko Gof je do najvećeg uspjeha u karijeri stigla poslije preokreta i ubijedljivo izgubljenog prvog seta – 2:6, 6:3, 6:2.

Sabalenka je sjajno počela set, iskoristila greške Koko Gof i vrlo brzo povela sa 2:0, ali je Gof odmah potom uzvratila i izjednačila na 2:2.

Kada je Sabalenka nanizala naredna četiri gema i osvojila prvi set svima se činilo da će titula šampionke US opena otići u omraženu Bjelorusiju ali tako nije mislila i Gof.

Američka teniserka, koja odnedavno radi sa novin trenerom, Bredom Gilbertom, kao da je zaboravila sve što se desilo u prvom setu i od drugog ušla u novi meč i stigla do velikog uspjeha.

Gof je već u prvom gemu drugog seta postala zvijezda na terenu, Amerikanka je nošena podrškom sa tribina počela da igra kao preporođena, dok je Sabalenka poptuno stala i desio se veliki preokret.

Gof je završila meč sa 13 vinera i 19 neiznuđenih grešaka, dok je Sabalenka direktno osvojila 25, a protivnici ih poklonila čak 46.

Koko Gof je 11. teniserka koja je kao tinejdžerka postala Grend slem šampionka, a prva nakon Eme Radukanu koja je to takođe učinila na US openu, prije dvije godine .

Titula za 19-godišnju devojku iz Delrej Biča, označila je završetak šestogodišnjeg posta za američke tenisere na otvorenom prvenstvu SAD-a i trijumfa Sloun Stivens 2017.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve