Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković pobijedio američkog servera i ušao u 10. finale US opena

Đoković je od starta meča držao konce igre u svojim rukama, šetao Šeltona i lako pretvarao duže poene u svoju korist za sigurnu pobjedu od 6:3, 6:2, 6:2.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković igraće 10. put u finalu US opena, pošto je večeras pobijedio američkog servera Bena Šeltona  za dva sata i 40 minuta igre.

Pravo je čudo kako je Šelton uopšte stigao do polufinala US opena, jer osim snažnog servisa, koji je istovremeno poprilično divalj i nekontrolisan nije pokazao mnogo.

Đoković je od starta meča držao konce igre u svojim rukama, šetao Šeltona i lako pretvarao duže poene u svoju korist za sigurnu pobjedu od 6:3, 6:2, 7:6 (4).

Đoković je večeras još jednom potvrdio da je najbolji teniser u istoriji, pošto je u 37. godini života stigao do četvrtog Grend slem turnira u sezoni, što nikada ranije niko nije uspio.

Srpski teniser je večeras odigrao svoj 100. meč na US openu i ostvario 87. pobjedu na terenima Flešing medouza.

Šelton je u prva četiri gema bio ravnopravan rival, a onda Đoković dodaje gas i vrlo brzo stiže do 5:2 i 0:40. Šelton je spasio tri brejk lopte, ali je već u narednom gemu bilo 1:0 za srpskog tenisera.

U drugom setu, koji je vremenski duže trajao, jer je Đokovć u gotovo svakom gemu vršio pritisak na Šeltona Đoković je ponovo kontrolisao igru u gotovo svim gemovima i bez problema nakon sat i 17 minuta igre stigao do 2:0.

U trećem seto Đoković je odmah napravio brejk, potom poveo sa 2:0 i činilo se ugasio sve nade američkih navijača na “Artur Eš” stadionu da se može nadati preokretu.

Ioak, Šelton u osmom gemu stiže do druge brejk lopte u meču, koristi je i izjednačuje rezultat na 4:4.

Đoković je u trećem setu morao da spašava čak i set loptu, pri vođstvu Šeltona 5:4 i 30:40, i kada je to prebrodio u narednom gemu napravio je novi brejk i ni tada nije završio meč.

Đoković je serirao za meč, ali ga nije služio prvi servis, napravio je previše grešaka i Šelton je izjednačio na 6:6, tako da je igran taj brejk.

“Očekujem težak i neizvjestan meč u finalu, bez obzira ko bude rival. Danil me ovdje pobijedio prije dvije godine, igra konstantno dobro na US openu, a Karlos je zvijezda u usponu sa kojim sa ove godine odigrao već četiri teška meča”, kazao je poslije pobjede Đoković.

Đoković je u prethodnih devet finala na US openu čak šest puta poražen, i samo tri puta iz tih mečeva izlazio kao pobjednik.

Ukoliko u nedjelju osvoji svoju četvrtu titulu na US openu osvojiće 24. Grend slem trofej u karijeri i po tome se izjednačiti sa Australijankom Margaret Kort.

Đoković će u nedjelju igrati svoje 36. Grend slem finale, a na četiri najveća turnira ukupno je do sada ostvario 360 pobjeda, a u tom segmentu ispred njega je samo Rodžer Federer sa 369 trijumfa, tako da bi Đoković na narednom Rolan Garosu i taj rekord da preuzme od Švajcarca.

Drugo polufinale igra se kasno večeras, a protivnik Đokovića u 10.finalu US opena biće bolji iz duela Karlos Alkaraz (Španija) – Danil Medvedev (Rusija).

Đoković i Alkaraz su do sada u karijeri odigrali četiri meča, a rezultat je 2:2, dok je protiv Medvedeva odigrao 14 mečeva i vodi 9:5.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve