Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Vječiti rivali Crvena zvezda i Partizan gostuju u Crnoj Gori

Dvije prvoplasirane ekipe ABA lige Crvena zvezda i Partizan gostovaće u četvrtak i petak u Baru, odnosno Podgorici u zaostalim mečevima ABA lige.

Aktuelni regionalni šampion ekipa Crvene zvezde predvođena crnogorskim stručnjakom Duškom Ivanovićem sjutra gostuje u Baru (19) u zaostaloj utakmici 19.kola ABA lige.

Crvene zvezda je aposlutni favorit, a ima i imperativ pobjdede, pošto još ima šanse da bude prva nakon ligaškog dijela takmičenja, dok će Barani igrati rasterećeno, pošto su obezbijedili opstanak u ABA ligi.

Trener Barana Mihailo Pavićević bio je prošlog petka gost Partizana u “Areni” i bio oduševljen pobjedom Partizana i atmosferom na utakmici, iako je prije 25 godina osvojio šampionsku titulu SR Jugoslavije sa košarkašima Crvene zvezde.

Sjutra će ponovo sjediti na klupi Mornara u meču protiv kluba za koji ga vežu najljepše uspomene u trenerskoj karijeri.

“Za nas je ovo praznik košarke i drago nam je što već sedmu godinu uzastopno možemo našim navijačima i sugrađanima prirediti jedan ovakav spektakl u našoj “Topolici”. Što se samog protivnika tiče, ne treba trošiti riječi. Crvena zvezda je izuzetna evroligaška ekipa sa izvrsnim individualcima na svim pozicijama. Od mojih momaka očekujem da igraju rasterećeno i da uživaju onoliko koliko im protivnik dozvoli”, rekao je u najavi meča trener Mornara Mihailo Pavićević.

Košarkaši Crvene zvezde su u prvom meču ove sezone, koji je odigran u dvorani “Aleksandar Nikolić” slavili sa 93:77.

“Čast je igrati i biti na parketu sa igračima kalibra kao što su košarkaši Crvene zvezde. Znamo kakav kvalitet posjeduju, a takođe znamo da nisu nepobjedivi. Uz podršku navijača mi ćemo, svakako, pokušati da režiramo iznenađenje”, poručio je košarkaš Barana Antonio Vranković.

Danas su u Podgorici puštene karte u prodaju za derbi meč ABA lige koji se igra u “Morači” u petak. Partizan je obezbijedio plasman u plej-of ABA lige i oduševio cijelu Evropu igrama u 2023. godini tako da se čini da će “Morača”, i da ima duplo veći kapacitet, biti tijesna da primi sve one koji žele da pozdrave Željka Obradovića i njegove pulene.

Obradović ove godine čini čudesa sa Partizanom, a prilikom prethodnih gostovanja u Podgorici i Baru, baš kao i nedavno u Zagrebu i Zadru, dočekan je ovacijama navijača sa tribina koji su na taj način pokazali poštovanje prema najtrofejnijem treneru Evrope. Nešto slično se očekuje i u petak veče u 19 časova.

“Dočekujemo izuztnog protivnika, ekipu koju su Evroligaši nastojali da izbjegnu u četvrtfinalu. Ispred nas je ogroman izazov bez obzira što utakmica nema takmičarski značaj, ali motiva neće faliti i želimo da se prikažemo u što boljem svjetlu”, poručio je na brifingu Mijović.

Trener Budućnosti se nada da će “Morača” ovog puta biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da će u meču protiv velikog rivala njegov tim imati snažan vjetar u leđa sa tribina.

“Moja neka želja je i da neku sliku iz Morače pokušamo da promijenimo, da protiv Partizana pokušamo da zaslužimo da ljudi koji vole ovaj klub da se vrate na tribine. Da u petak vidimo punu Moraču i da bez obzira na ishod te utakmice zaslužimo da svi oni dođu i protiv Mege i da kasnije bude tako. Oni ne dolaze zbog imena protivnika, već zbog načina na koji se mi predstavimo i stvarno jedan od ciljeva je i da Morača bude puna”, ne krije Mijović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve