Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

LŠ: Čarolija Mesija, Liverpul žali za propuštenim prilikama (VIDEO)

Luis Suarez je otvorio "redse" u 26. minutu, a Mesi je opet demonstrirao svoju magiju i postigao golove u 75 i 82 minutu

Odigran je drugi polufinalni Meč Lige šampiona. U spektakularnom meču na Kamp Nou Barselona je slomila Liverpul rezultatom 3:0.

Foto: Rezultati.com

Luis Suarez je otvorio “redse” u 26. minutu, a Mesi je opet demonstrirao svoju magiju i postigao golove u 75 i 82 minutu. Posebno se Argentinac istakao drugim pogotkom iz slobodnjaka s 25 metara.

Uprkos ubjedljivom rezultatu, izabranici Jirgena Klopa su imali svoje šanse. U 35. minutu Sadio Mane je propustio ozbiljnu šansu poslavši loptu preko gola. U nastavku meča Džejms Milner i Mohamed Salah su konstantno ugrožavali Barsu, ali je Ter Štegen pokazao vanserijske poteze i sačuvao svoj gol.

Najopasniju priliku je imao Mohamed Salah u 84. minutu kada je nesretno pogodio stativu nakon odbijanca.

Jirgen Klop može da žali za propuštenim prilikama svog tima, i čeka ga gotovo nemoguća misija na revanš meču koji se igra sedmog maja na Enfildu.

Tok meča:

Barselona – Liverpul 3:0

90+6’ Ovo je mogao biti pogodak Barselone. Ousmane Dembele je primio tačan pas nakon velike kontre i u situaciji jedan na jedan s golmanom pucao po sredini gola. Alison je bio oprezan i lagano mu je obranio šut i time je završen prvi meč na Nou kampu.

90+4’ Dvostruka izmjena Barselone. Luis Suarez i Serđi Roberto izlaze a mijenjaju ih Ousmane Dembele i Karles Alena.

90’ Igra se još pet minuta.

86’ Žuti karton za Barselonu. Zaradio ga je Žordi Alba.

84’ Izmjena Liverpula. Džejms Milner  izlazi a mijenja ga Divok Origi.

84’ Kakve prilike za Liverpul. Roberti Firminjo je primio sjajnu loptu u šesnaestercu. Našao je prostora za šut i pucao nisko po sredini gola, ali mu je nažalost obrambeni igrač blokirao šut, a Mohamed Salah takođe propušta šansu nakon odbijanca, pogodivši desnu stativu.

82’ Kakva golčina Barselone. Lionel Mesi je savršeno izveo slobodan udarac s 25 metara. Zavrnuo je loptu preko živog zida i pogodio lijeve rašlje.

79’ Izmjena za Liverpul. Georginio Vijnaldum je odigrao svoje za danas, a mijenja ga Roberto Firminjo.

75’ Goool za Barselonu. Luis Suarez je pogodio prečku, a Lionel Mesi se odlično snašao na odbijanac i zakucao loptu u mrežu.

60’ Izmjena za Barselonu. Nelson Semedo ulazi umjesto Filipea Kutinja.

59’ Ovo je bila kolosalna prilika za Liverpul. Džejms Milner je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom pucao uz lijevu stativu. Ter Štegen se bacio kao mačka i opet spasio svoj tim.

53’ Nova opasna akcija Liverpula. Mohamed Salah je nakon odbijanca prihvatio loptu i pucao malo izvan šesnaesterca u donji lijevi ugao, ali je Ter Štegen opet pokazao vrhunske reflekse i intervenisao.

47’ Opasan pokušaj Liverpula. Džejms Milner je pucao untar šesnaesterca s male udaljenosti, ali je Ter Štegen pokazao fantastične reflekse i odbranio šut. Publika je pozdravila intervenciju Njemca.

46’ Pauza je prošla i meč se nastavlja.

45+4’ To je to i završilo je prvo poluvrijeme.

45’ Sudije su produžile meč za tri minuta.

39’ Prvi žuti karton u igri za Barselonu. Zaradio ga je Klement Lengle. Ne slaže se s odlukom arbitra, ali Kuipers ne mijenja odluku.

35’ Kakva prilika za Liverpul. Sadio Mane se našao u odličnoj situaciji u šesnaestercu nakon asistencije Hendersona i pucao, ali je lopta otišla preko gola.

26’ Goool za Barsu. Luis Suarez se izborio za prostor u šesnaestercu i primio pas koji je poslao Žordi Alba, te je zabio uz lijevu stativu.

24’ Jirgen Klop je prinuđen napraviti izmjenu. Nabi Kejta zbog povrede ne može nastaviti igru i mijenja ga Džordan Henderson.

23’ Ovo je mogla biti dobra prilika za Liverpul. Sadio Mane  je bio u dobroj poziciji za šut na nekih 11 metara nakon što je primio pas, ali je slučajno pogodio suigrača

15’ Novi opasan pokušaj Barselone. Filipe Kutinjo je pucao van šesnaesterca, ali Alison je bio staložen.

14’ Kakva je ovo šansa bila za Barsu! Lionel Mesi je primio odličan pas unutar šesnaesterca i pucao, ali je obrambeni klizećim startom blokirao šut.

4’ Opasna akcija Barselone u startu. Ivan Rakitić je uputio pas u šesnaesterac, ali je protivnička odbrana bila budna i izbila loptu.

1’ Sve je spremno i okršaj velikana može da počne!!!

Postave:

Barselona: Ter Štegen – Lengle, Pike, Alba, Roberto – Vidal, Buskec, Rakitić – Kutinjo, Suarez, Mesi

Liverpul: Alison – Matip, Van Dajk, Gomez, Robertson – Milner, Fabinjo, Kejta – Salah, Mane, Vidžnaldum

Foto: Rezultati.com

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1123645010417717249

Glavni arbitar duela na Nou kampu je Holanđanin Bjorn Kuipers.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve