Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

U posljednjem kolu protiv Budućnosti za plasman u plej-of

Loša završnica prve četvrtine i katastrofalni počeci treće i četvrte dionice doveli su podgorički tim do zaostatka od - 30 poena, bilo je 92:82, i tek u završnici meča SC Derbi je ublažio poraz.

Očekivao se mnogo snažniji otpos SC Derbija lideru Admiralbet ABA lige u pretposljednjem 25. kolu, ali je Crvena zvezda veoma lako riješila meč u svoju korist.

Loša završnica prve četvrtine i katastrofalni počeci treće i četvrte dionice doveli su podgorički tim do zaostatka od – 30 poena, bilo je 92:82, i tek u završnici meča SC Derbi je ublažio poraz.

Crvena zvezda je trijumfom prostiv “Studenata” obezbjedila prvu poziciju pred doigravanje, dok će izabranici Dejana Jakare plasman u plej-of morati da potraže pobjedom u posljednjem kolu protiv Budućnosti Voli.

“Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobjedi i prvom mjestu pred plej-of. Vidi se ogromna razlika. Mi smo u nekim djelovima igrali dobro. Imali su previše otvorenih šuteva, to smo napravili smo u želji, da bismo pomogali, skupljali u odbrani. Pogodili su 16 trojki. Prvo i drugo poluvrijeme smo otvorili katastrofalno i to nas je koštalo boljeg rezultata”, rekao je trener SC Derbija Dejan Jakara nakon meča.

Ukoliko Budućnost savlada u petak SC Derbi, a Split iznenadi Crvenu zvezdu pred svojim navijačima Podgoričani bi ostali bez osmog mjesta i plasmana u doigravanje.

“Nismo se još plasirali u plej-of, pa je to teško komentarisati. Ne pratimo ostale rezultate, sve dok mi sami odlučujemo o plasmanu u plej-of. Sve ćemo uraditi da opet iznenadimo Budućnost. Ako ih ne pobijedimo, onda ćemo gledati šta će biti u Splitu”, zaključio je Jakara.

Zvezda je nakon ove pobjede osigurala prvo mjesto pred plej-of i definitivno ostavila Partizan na drugoj poziciji.

“Počeli smo utakmicu fokusirano i koncentrisano, brzo napravili prednost koja je rasla. Nismo im dali šanse da se vrate u meč. Obezbijedili smo prvo mjesto, zasluženo, jer smo bili najstabilniji u odnosu na ostale ekipe”, rekao je trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve