Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

U Ahliju prezadovoljni: Jovović potpisao novi ugovor

Uz rame velikanima stao je crnogorski stručnjak Nebojša Jovović, koji je sa Al Ahlijem priredio najveće iznenađenje u ''Stars ligi''

Spuštena je sezona na fudbalsku sezonu u Kataru – legendarni kapiten Barselone Ćavi Ernandes osvojio je titulu sa Al Sadom, drugo mjesto pripalo je Duhailu koji sa predvodi Sabri Lamuši, a treći je Rajan čiji je trener Loran Blan.

Uz rame velikanima stao je crnogorski stručnjak Nebojša Jovović, koji je sa Al Ahlijem priredio najveće iznenađenje u ”Stars ligi”.

”Zeleno-bijeli”“ su do posljednjeg kola bili na pragu istorijskog uspjeha – plasmana u Azijsku Ligu šampiona, ali je to mjesto na kraju zauzela Garafa koja je bila četvrta, sa istim bodovnim saldom kao Ahli, ali sa boljom gol razlikom.

Jovović je završio prvenstvo na petoj poziciji, čime je izjednačio najbolji učinak svog kluba od osnivanja.

Sastav iz Dohe počeo je šampionat sa ciljem da obezbijedi opstanak u eliti, ali su tri vezane pobjede na startu nagovijestile daleko ozbiljniju ulogu.

Tim je sa Jovovićem rastao igrački i rezultatski, a samo spletom okolnosti u finišu sezone (skandaloznim greškama sudije u ključnom duelu protiv Katara (1:1)) nije izborio učešće u najjačem klupskom takmičenju u Aziji.

Četrdeset šestogodišnji Podgoričanin svakako je ostvario ogroman uspjeh, budući da je njegova ekipa iza sebe ostavila neke od neuporedivo bogatijih konkurenata, a on u nekoliko navrata bio trener kola.

Jovović vodi Ahli od decembra 2019. godine, a koliko je uprava zadovoljna načinom na koji radi svjedoči činjenica da nije čekala kraj sezone da potpiše novi ugovor sa našim trenerom.

Crnogorac je priznat u Arapskom svijetu, gdje je ostavio dubok trag.

Inostranu karijeru započeo je u Hadžeru iz Saudijske Arabije (najbolji plasman u klupskoj istoriji), a potom je udario pečat na triplu krunu jordanskog Fejsalija sa kojim je učestvovao i u finalu Arapske Lige šampiona.

Slavu je stekao i u Iraku, gdje je vodio Šortu do titule, dok je sa Sfaksijenom iz Tunisa podigao trofej Kupa.

Bio je i trener egipatskog Zamaleka, najvećeg afričkog kluba u 20. vijeku.

Na domaćoj sceni je uveo Berane u Telekom 1. CFL, sjedio je na klupi Sutjeske, a svoj trenerski početak obilježio je duplom krunom sa omladincima Budućnosti.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve