Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Tuhel priznao kapitulaciju: Čestitam Leverkuzenu na tituli

Leverkuzen sa druge strane ne zna za poraz već 39 utakmica u svim takmičenjima, a potrebne su im sada tri pobjede u preostalih sedam kola u Bundesligi, pa da po prvi put u svojoj 119 godina dugoj istoriji osvoje prvenstvo i skinu prokletstvo nadimka Neverkuzen

Fudbaleri Bajerna iz Minhena sinoć su u derbiju Bundeslige poraženi na svojoj “Alijanc areni” od Dortmunda sa 0:2 i sada za vodećim Leverkuzenom zaostaju 13 bodova.

Da je Bajern kapitilirao i da će nakon nevjerovatnog niza od 11 uzastopnih titula biti detronizovan ove sezone, svjestan je i Tomas Tuhel, trener koji odbrojava posljednje dane na klupi bavarskog tima.

Kada su ga pitali na presu nakon poraza od Dortmunda da li je izgubljen nada za titulu, odgovorio je svjesno “Naravno”.

“Poslije ovog poraza više nemamo šta da tražimo. Koliko je sad to bodova razlike? 13? Čestitam Leverkuzenu”, kazao je Tuhel.

On, iako Bajern ima Ligu šampiona pred sobom i duele sa Arsenalom, definitivno napušta klub na kraju sezone.

Kada je 2016. godine Bajern osvojio četvrtu uzastopnu titulu i tako postavio rekord Bundeslige, niko nije mogao da pretpostavi da će niz da se nastavi 11 godina.

Bila je to jedna nezapamćena dominacija u svjetskom fudbalu, koja je imala i sreće, pogotovo prošle sezone.

Lani je sve bilo spremno da Dortmund osvoji titulu, ali je Borusija u posljednjem kolu odigrala svega 2:2 sa Majncom na svom terenu.

Leverkuzen sa druge strane ne zna za poraz već 39 utakmica u svim takmičenjima, a potrebne su im sada tri pobjede u preostalih sedam kola u Bundesligi, pa da po prvi put u svojoj 119 godina dugoj istoriji osvoje prvenstvo i skinu prokletstvo nadimka “Neverkuzen”.

Ekipa koja je pet puta bila viceprvak, zavrijedila je svoj nadimak 2001/2002. kada su izubili titulu u posljednjem kolu, u finalu Lige šampiona od njih je bio bolji Real Madrid, dok su u finalu Kupa Njemačke poraženi od Šalkea.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve