Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Odbojkašice Herceg Novog odbranile titulu

Novljanke su večeras u trećem meču finala plej-ofa pobijedile Luku Bar 3:0 (25:22, 25:22, 25:21) i trećim trijumfom u seriji stigle do šampionskog trofeja.

Odbojkašice Herceg Novog bez izgubljenog seta odbranile su titulu prvaka Crne Gore koju su osvojile i prošle godine u mečevima protiv istog rivala.

Novljanke su večeras u trećem meču finala plej-ofa pobijedile Luku Bar 3:0 (25:22, 25:22, 25:21) i trećim trijumfom u seriji stigle do šampionskog trofeja.

Djelovalo je da će domaće odbojkašice lako riješiti prvi set u svoju korist, ali nakon lošeg starta, izabranice Vladimira Milačića su se konsolidovale i izjednačile na 14:14 i bile u igri do kraja tog perioda. Ipak, poklekle su u finišu i izgubile prvi set sa 25:23.

Baranke su na startu drugog seta igrale još bolje, imale prednost 14:10, ali nisu izdržale i  ubrzo je na semaforu pisalo 14:14.

U završnici seta odbojkašice Milorada Krunića su, kao i u prvom, set prelomile u svoju korist sa dva vezana poena, na servis Tijane Tvrdišić za 23:21.

U trećem setu dileme nije bilo, poslije početnog vođstva (1:0) Luke Bar, Herceg Novi pravi seriju 11:1, tako da je u završnici meča gost uspio samo da ublaži poraz za konačnih 25:21.

“Dobar je osjećaj uvijek kada se osvojio trofej, iako sam nekako dobrim radom navikao na to. Veće mi zadovoljstvo predstavlja radost cura. Dobro smo radili cijelu godinu, Luka Bar je u finalu plej-ofa bila sve bliže i bliže iz utakmice u utakmicu. Međutim, svaki set smo na kraju uspijevali da riješimo u svoju korist. Moram reći da smo svaki meč shvatili ozbiljno i da nismo opušteno i bez pripreme ušli ni u jedan duel”, rekao je šef stručnog štaba Herceg Novog, Milorad Krunić.

Neće iskusni stručnjak imati previše vremena za slavlje. Krunić je za 6. oktobar zakazao okupljanje reprezentacije Crne Gore, čiji je selektor. Naše odbojkašice očekuje nastup u Srebrnoj ligi.

“U sve tri akcije, od 2020. godine, kada sam došao na mjesto selektora, napravili smo iskorak. Iz godine u godinu smo konkurentniji, igrali smo protiv sjajnih protivnika i nismo nikada lako poraženi. Nadam se da ćemo tako nastaviti i ove sezone i kroz Srebrnu ligu se pripremiti za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Gdje god sam bio, uvijek sam projekat doveo do samog kraja. Želja mi je i da Crnu Goru odvedem na Evropsko prvenstvo”, zaključio je šef stručnog štaba Herceg Novog i selektor Crne Gore, Milorad Krunić.

Nakon poraza u finalu trener Luke Bar Vladimir Milačić nije bio nezadovoljan onim što su njegove odbojkašice prikazale ove sezone i u finalu protiv Herceg Novog.

“Hvala mojim djevojkama na dobrom radu tokom cijele sezone, cjelokupnom stručnom štabu. Herceg Novi je sigurno dva nivoa iznad naše lige, mi smo dobro odigrali, koliko smo mogli. Prva dva seta smo bili jako blizu, okrećemo se sljedećoj sezoni,” kazao je trener Luke Bar, Vladimir Milačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve