Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Sutjeska razmišlja o Faranima: Nadamo se da ćemo biti bolji

Reklo bi se da je našem prvaku najveći hendikep bio nedostatak snage, a trener Milija Savović, vjerovatno, nije još uspio najbolje da posloži sve kockice u svom mozaiku, jer poznato je da je kraj Bistrice stiglo mnogo novajlija, a da je otišla gotovo kompletna prva postava

Kada je Sutjeska na žrijebu saznala da za rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona ima Ludogorec, bilo je jasno da Nikšićani nemaju čemu da se nadaju. I, Sutjeska je eliminisana, može se reći očekivano. Ali, crnogorski šampion nije se obrukao. U oba meča pružio je dobar otpor, ali nije imao sreće.

Reklo bi se da je našem prvaku najveći hendikep bio nedostatak snage, a trener Milija Savović, vjerovatno, nije još uspio najbolje da posloži sve kockice u svom mozaiku, jer poznato je da je kraj Bistrice stiglo mnogo novajlija, a da je otišla gotovo kompletna prva postava.

– I prije prvog meča bili smo svjesni kakav nas posao očekuje. Ludogorec je izuzetno jaka ekipa, ima velike ambicije, a u to smo se najbolje uvjerili u Bugarskoj. Ovdje smo vjerovali da možemo rano povesti, to bi možda donijelo neke druge okolnosti, ali nijesmo iskoristili neke sjajne prilike. Ostaje veliki žal što nijesmo poveli u početku susreta, ali, svakako, moram biti zadovoljan igrom svog tima u napadu. Bili smo mnogo bolji nego u prvom meču, a to znači da smo dobro radili tih nekoliko dana. Falilo nam je i sreće, ali važno je da djelujemo iz meča u meč sve sigurnije, da rastemo kao ekipa. Očekujem da pokažemo više u mečevima Lige konferencija i vjerujem da ćemo tamo imati šansu da slavimo. To bi mnogo značilo ovim momcima u susret domaćem šampionatu i kompletnoj sezoni – kazao je šef stručnog štaba Sutjeske Milija Savović.

Stameni defanzivac „plavo-bijelih“ Miloš Drinčić smatra da nemaju za čim posebno žaliti nakon dvomeča sa Bugarima.

– Tako nam se „nacrtalo“, pa nas je zapao vjerovatno najjači rival od svih već u prvom kolu. Svega smo bili svjesni od starta i željeli da u prvom meču odigramo tako da bi u nastavku mogli tražiti eventualni prolaz. Nažalost, primili smo dva jeftina gola u finišu, a to je značilo da ih na svom terenu moramo od početka napadnuti. Tako smo i krenuli, ali sreća nije bila na našoj strani. Već na startu, umjesto da povedemo, pogodili smo prečku, pa i kasnije smo imali prilika… U svakom slučaju, vjerujem da smo dobro odigrali, ali se nadam da ćemo protiv Farana biti bolji, odnosno, da ćemo proći. Znamo da su disciplinovani, da imaju dosta stranaca, ali i mi ćemo biti jači naredne sedmice. Očekujemo da nam se pridruži i Knežević, koji je prethodna dva meča preskočio zbog povrede, siguran sam da bi, ukoliko on zaigra, bili još ubojitiji. Ima još vremena da ih detaljnije analiziramo, ali ubijeđen sam da ćemo ih dobiti u Podgorici – pun samopouzdanja bio je Miloš Drinčić.

Već naredne srijede Nikšićani nastavljaju takmičenje u Evropi. Prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija igraće sa predstavnikom Farskih Ostrva, Klakskivom, 20. jula od 21 čas na ,,DG areni“. Farane je u prvim evropskim mečevima eliminisao Bodo Glimt, ali i to je bilo, kad se saberu ishodi dvomeča, na gol razlike (3:4). Dakle, neće ni Ostrvljani biti lak plijen za crnogorskog šampiona.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve