Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Siti u nevolji, prijeti im izbacivanje iz Lige šampiona!

Sprovedena istraga je pokazala da su navodi tačni, pa je komisija koju predvodi bivši premijer Belgije, Iv Leterm donijela zaključak, odnosno predlog UEFA da minimalna kazna bude izbacivanje engleskog šampiona na godinu dana iz Lige šampiona

Pumpanje finansijskih ugovora, plaćanje iz džepa vlasnika i prikazivanje lažnog profita kako bi se ostalo u granicama finansijskog fer pleja (FFP), sve su činjenice koje se stavljaju na teret Mančester sitija i koje bi mogle skupo da ga koštaju.

Foto: Mancity.com

Sprovedena istraga je pokazala da su navodi tačni, pa je komisija koju predvodi bivši premijer Belgije, Iv Leterm donijela zaključak, odnosno predlog UEFA da minimalna kazna bude izbacivanje engleskog šampiona na godinu dana iz Lige šampiona.

Naime, Siti će se sigurno žaliti Arbitraži u Lozani, ako bude izbačen što bi moglo da odloži odluku i da im omogući da igraju u Ligi šampiona ove sezone. Međutim, ako posljednja sportska instanca tokom juna odluči o sudbini kluba, prema nekim izvorima biće dovoljno vremena da UEFA donese odluku ko će zamijeniti Siti i da Gvardiola i “građani” ostanu bez Evrope.

Siti je već kažnjavan sa 60 miliona eura zbog kršenja FFP, u pitanju je tada bila nagodba kako bi izbjegli izbacivanje, ali sada nema nikakve šanse da se dogovor napravi time što će platiti jer ovo je novi prekršaj, ako bude dokazan, naravno.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve