Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Siti i Inter bez prava na grešku

Osmina finala Liga šampiona

Pretposljednja noć osmine finala Lige šampiona donosi okršaj timova čiji je ishod prvih mečeva svima ostavio šansu pred večerašnji revanš.

Mančester siti dočekuje RB Lajpcig poslije 1:1 u Njemačkoj, dok je Inter doputovao u Porto nakon pobjede od 1:0 na ,,Đuzepe Meaci“.

Siti cilja šesto uzastopno četvrtfinale i ima dovoljno razloga za optimizam. Od meča na ,,Red Bul areni“ vezali su četiri pobjede na domaćoj sceni i koliko god ,,bikovi“ važili za jakog rivala ispadanje ,,građana“ predstavljalo bi senzaciju.

– Lijepo je zvučalo na početku sezone da smo glavni favoriti ovog takmičenja. Ali realnost je ono što pokažete tokom 90 minuta na terenu. RB Lajpcig je stvarno dobra ekipa, ne kažem to samo zbog remija u prvom meču, isti stav sam imao i ranije. Ima mnogo dobrih timova – bilo koji u Engleskoj, Napoli, Milan, Real Madrid… Mnogo je kvaliteta širom Evrope. Znamo što nam je zadatak večeras, da nametnemo svoju igru i pobijedimo – rekao je menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Za engleskog prvaka je, zapravo, sve osim osvajanja trofeja neuspjeh u Ligi šampiona. Čeka se toliko dugo…

– Ovdje smo da bismo osvajali trofeje. Ne znam nijednu ekipu ili trenera koji nije pokušao da osvoji takmičenje. Svi to žele. Mi nijesmo izuzetak – dodao je Gvardiola i objasnio koji će biti najveći izazov za Siti večeras na ,,Itihadu“.

– Veoma su agresivni u presingu i sjajno grade igru počevši od golmana. Imaju osam igrača ,,unutra“ i dva sjajna po bokovima. Kad ih napadaš uže odigraju na bekove, kad se braniš spolja ostane ih više u sredini. Teško je to kontrolisati, morate pronaći pravi tempo za presing – istakao je Gvardiola.

RB Lajpcig treći put u nokaut rundi LŠ igra s predstavnikom Engleske. U sezoni 2019/20. eliminisao je Totenhem, dok je godinu kasnije ispao od Liverpula. Sve u osmini finala.

Marko Roze na treningu RB Lajpciga

– Znamo što nas čeka. Suština je u pronalaženju balansa protiv ekipe takvog kvaliteta. Potrebna nam je velika doza samopouzdanja, hrabrosti, bilo bi dobro da odigramo najbolju utakmicu u sezoni – naveo je trener Marko Roze.

Porto je 22. februara na ,,Đuzepe Meaci“ poklekao u 86. minutu i sebe doveo u težu poziciju pred revanš na svom terenu. Ali portugalski velikan svakako ima čemu da se nada, pokazala su to izdanja ,,zmajeva“ u dosadašnjem toku sezone.

Fudbaleri Intera na treningu

– U ovako velikim utakmicama moramo odigrati najbolje što znamo, kako nama najviše odgovara. Ako se previše prilagođavamo protivniku, stvari možda neće ići tako dobro kako želimo. Na pola smo dvomeča, imamo 90 minuta da pokušamo da preokrenemo rezultat, a za to ćemo morati da budemo pametni tokom cijelog meča. Važno je da se ne zalijećemo, da budemo strpljivi i s pravom agresivnošću – istakao je trener Seržo Konseisao.

Inter je favorit u Portu, ali zbog promjenljivih izdanja ove sezone niko ne može biti ubijeđen u prolazak ,,nerazura“.

– Kritike su dio posla. Prošle sezone bili smo prvi na polusezoni, nakon čega smo imali određenih problema. Uvijek će biti kritika, ali ne bavim se tim stvarima, a posebno neću uoči ovako važne utakmice. Poraz od Specije od 2:1 u petak je rezultat kakav se događa jednom u 500 meča. Imali smo toliko udaraca na gol… Ali sada razmišljamo o Portu, a zašto treba vjerovati ovoj ekipi? Zbog onog što smo uradili u Ligi šampiona. Ne znam jesu li mnogi od vas očekivali da će Inter proći grupu s Bajernom i Barselonom. Htjeli smo doći do ove tačke i stigli smo. Sada nam je ostalo još 90 minuta da prođemo u četvrtfinale – poručio je trener Simone Inzagi.

Raspored

Večeras

21.00 – Porto – Inter (prvi meč 0:1)

21.00 – Man. siti – RB Lajpcig (1:1)

Srijeda

21.00 – Napoli – Ajntraht (2:0)

21.00 – Real M. – Liverpul (5:2)

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve