Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Malverzacije Manchester Cityja: U sve je umiješan i Roberto Manćini

Mancini je postao trener Cityja na samom startu sezone 2009/2010, prve koja je obuhvaćena u istrazi, a do maja 2013. godine je osvojio jednu titulu prvaka Engleske i jedan FA kup

Kao grom iz vedra neba danas je objavljeno da je Manchester City optužen za kršenje pravila finansijskog fair-playa u kontinuitetu od 2009. do 2018. godine, a polako u javnost izlaze i detalji optužnice.

Istraga je trajala četiri godine, a na spisku prekršaja se nalazi više od 100 tačaka.

Jedna od njih je i varanje s ugovorom nekadašnjeg trenera te ekipe Roberta Mancinija.

Mancini je postao trener Cityja na samom startu sezone 2009/2010, prve koja je obuhvaćena u istrazi, a do maja 2013. godine je osvojio jednu titulu prvaka Engleske i jedan FA kup.

U dokumentima koji su u posjedu Der Spiegela nalazi se dvojni ugovor koji je Mancini imao, što je protivno FIFA-inim pravilima.

Mancini je imao važeći ugovor s Manchester Cityjem u kojem je imao godišnju platu u iznosu od 1,62 miliona eura, no istovremeno je bio zaposlen i u Al Jazire, klubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata čiji je vlasnik Sheikh Mansour, takođe vlasnik Manchester Cityja.

Italijanski trener je zarađivao dodatnih 1,96 miliona eura u Al Jaziri, a u ugovoru mu je stajalo da mora biti njihov trener četiri dana u jednoj godini.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve