Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Selektor dobija uvid: Učinak naših reprezentativaca

Dnevne novine donose učinak naših reprezentativaca u klubovima

Fudbalska reprezentacija će naredne sedmice početi pripreme za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Dnevne novine donose učinak naših reprezentativaca u klubovima.

GOLMANI

MILAN MIJATOVIĆ (MTK) Bez greške u sigurnoj pobjedi njegovog tima protiv ekipe ZTE (3:0). Osim u Kupu, gdje vjerovatno po dogovoru brani drugi golman, Mijatović praktično nije preskočio nijedan meč ove sezone.

MATIJA ŠARKIĆ (Šruzberi) Dva meča svog tima tokom posljednje sedmice gledao sa klupe. Ipak, to ne umanjuje njegovu sjajnu sezonu u Ligi 1, gdje je 23 puta bio starter, a na devet mečeva nije bio savladan.

DANIJEL PETKOVIĆ (Anže) Ove sezone samo jednom bio u sastavu, ali je i taj meč pratio sa klupe. Šteta što tokom zime nije promijenio klub.

MILOŠ DRAGOJEVIĆ (Budućnost) Fenomenalna partija protiv Iskre (1:0) imao nekoliko dobrih intervencija, a u drugom dijelu majstorski ”skinuo” zicer Milošu Bakraču.

ODBRANA

STEFAN SAVIĆ (Atletiko M) Još jednom vrhunski komandovao odbranom Ćola Simeonea, ali njegovi saigrači iz napada nijesu uspjeli da zatresu mrežu Hetafea (0:0), pa se Real već primakao na ”minus 6”, dok Barsa na trećem mjestu ima sedam bodova manje, ali i meč manje.

MARKO SIMIĆ (Lijepaja) – Njegov tim siguran na startu šampionata (4:1 protiv Mete), on izašao iz igre u finišu meča, kad je sve već bilo gotovo.

ŽARKO TOMAŠEVIĆ (Astana) Standardan u odbrani tima iz glavnog grada Kazahstana, ali je Astana prvenstvo otvorila samo remijem (2:2) protiv Arisa.

ADAM MARUŠIĆ (Lacio) – Konačno pobjeda Lacija (3:2 protiv Kaljarija), Marušić bio solidan svih 90 minuta na desnoj strani.

MARKO VEŠOVIĆ (Legija) – Opravio se od teške povrede, trenira, ali još je rano za povratak na teren.

IGOR VUJAČIĆ (Partizan) Sredinom sedmice novim pogotkom pomagao Partizanu da preskoči Voždovac u Kupu (4:0), sinoć protiv Zlatibora

MOMČILO RASPOPOVIĆ (Astra) Već pokazuje da će biti veliko pojačanje u novom klubu njegov gol (glavom) donio Astri tri važna boda protiv Kindije (1:0).

RISTO RADUNOVIĆ (FCSB) Od dolaska u Bukurešt praktično nezamjenljiv na poziciji lijevog beka protiv Ute upisao novih 90 minuta, a Steaua pobjedom (1:0) nastavila šampionski put.

SAŠA BALIĆ (Zaglebje) Standardan u ekipi iz Lublina, ali njegov tim ubjedljivo poražen od Gornjika (3:0).

MILOŠ MILOVIĆ (Voždovac) Zbog povrede (slomio palac) nije igrao ni protiv Crvene zvezde.

ALEKSANDAR ŠOFRANAC (Sutjeska) Solidan meč u remiju protiv Rudara (1:1).

DARKO BULATOVIĆ (Sutjeska) Baš kao i njegov kolega iz defanzive, solidan protiv Plj evljaka. I j edan i drugi nij esu mogli bolje da reaguju kod gola Rudara.

VLADAN ADŽIĆ (Budućnost) Oporavio se od povrede, ali sa klupe pratio meč Budućnosti protiv Iskre.

MARKO VUKČEVIĆ (Podgorica) Možda i jedina svijetla tačka u timu sa ”DG arene” u ubjedljivom porazu od Dečića (3:0) u finišu imao sjajno ubacivanje za najbolju šansu Podgorice.

DUŠAN LAGATOR (Visla Plok) Igrao posljednjih desetak minuta u remiju protiv Rakova (2:2).

ESTEBAN SAVELJIĆ (Rajo Valjekano) Nakon odmora u prošlom kolu zbog kartona, ovog vikenda standardan 90 minuta u pobjedi “pčelica” nad Saragosom (3:2).

ILIJA MARTINOVIĆ (Maribor) Nezamjenljiv u ekipi sa “Ludskog vrta” za vikend Maribor remizirao u gostima sa Murom (0:0).

VEZNI

NIKOLA VUKČEVIĆ (Levante) Devedeset odličnih minuta u trijumfu Levantea protiv Valensije u gradskom derbiju (1:0).

VLADIMIR JOVOVIĆ (Jablonec) Zbog crvenog kartona odradio i drugi meč suspenzije.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ (Partizan) Još jednom odličan na sredini Partizana u Kupu protiv Voždovca pogodio glavom, a sinoć .

MARKO JANKOVIĆ (Beitar) Nije bio u sastavu Beitara na meču sa Hapoel Kfar Sabom.

NEBOJŠA KOSOVIĆ (Kairat) Već na startu i on i njegov tim su u šampionskoj formi iz prošle sezone Kosovićeva golčina (sa 25 metara) “pogurala” Kairat do trijumfa u 1. kolu prvenstva protiv Žetisua (2:0).

ALEKSANDAR BOLJEVIĆ (Eupen)Iako je u prošlom kolu protiv Leuvena bio jedan od boljih u svom timu, ovog vikenda sa klupe gledao pobjedu svojih saigrača nad Sent Trojdenom (2:0).

MARKO BAKIĆ (Muskron) – Od kada se oporavio od povrede, nezamjenljiv na sredini Muskrona ovog vikenda odigrao cijeli meč protiv Beršota (2:2).

DENI HOČKO (Muskron) Odavno nezamjenljiv na sredini tako je bilo i protiv Beršota, gdje je u finišu dobio žuti karton.

SEAD HAKŠABANOVIĆ (Norčeping) Nastavlja da trese mreže u Kupu Švedske: Na četvrtom meču postigao peti gol ovog puta protiv Hakena pokazao da odlično igra i glavom.

VUKAN SAVIĆEVIĆ (Samsunspor) Zbog povrede preskočio i jučerašnji meč protiv Altinordua.

NIKOLA VUJNOVIĆ (Voždovac) I dalje van terena zbog povrede preskočio šesti meč zaredom.

DAMIR KOJAŠEVIĆ (Feronikelji) Sredinom sedmice odigrao cijeli meč protiv Trepče, ali za vikend nije bio u sastavu na meču sa Prištinom.

BRANISLAV JANKOVIĆ (Aris) Iako se pisalo da će karijeru nastaviti u Turanu iz Azerbejdžana, tokom prethodne sedmice pojačao Aris, prvoligaša iz Kazahstana.

MILOŠ RAIČKOVIĆ (Budućnost) Zbog povrede nije igrao ni protiv Iskre.

LUKA MIRKOVIĆ (Budućnost) – Kao i Raičković, nije igrao ni u ovom kolu zbog povrede.

IGOR IVANOVIĆ (Budućnost) Nova odlična predstava i meč-viner protiv Iskre jedini gol na meču postigao glavom.

VASKO KALEZIĆ (Zeta) Iako je napravio penal u želji da pomogne odbrani, bio je najbolji igrač meča protiv Titograda (pobjeda vukova 2:0). Postigao je lijep gol i konstantno prijetio odbrani ”romantičara”.

ANĐELKO JOVANOVIĆ (Podgorica) Igrao do 68. minuta u lošem meču njegove Podgorice poraz 3:0 od Dečića.

NAPAD

STEVAN JOVETIĆ (Monako)-Imao veliku šansu u sudijskoj nadoknadi da sruši lidera Lil, ali nakon što je majstorski primio loptu, u završnici nije uspio da savlada golmana ”mastifa” Inače igrao od 76. minuta, meč završen 0:0.

FATOS BEĆIRAJ (Bnei Jehuda) Igrao do 73. minuta, ali njegov tim ponovo poražen (2:0 od Makabi Haife) i ostao ”zakucan” za dno tabele.

STEFAN MUGOŠA (Inčon junajted) Zbog bolesti preskočio i ovu rundu K lige 1.

DINO ISLAMOVIĆ (Rozenborg) Nova sezona u Norveškoj trebalo bi da počne 5. aprila.

ŠALETA KORDIĆ (Podgorica) Zbog povrede propustio i treći meč zaredom svog tima.

MILUTIN OSMAJIĆ (Sutjeska) Igrao 67 minuta, ali ostao na sedam postignutih golova ove sezone u prvenstvu.

UROŠ ĐURĐEVIĆ (Sporting Hihon) Novi napadač ”sokolova” se ne zaustavlja sa dva gola srušio i lidera Majorku (2:0). Naravno, i dalje je najbolji strijelac ”Segunde” do sada je postigao 19 golova i trenutno ima tri više od najbližeg pratioca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve