Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Savićević: Borimo se sa svim, vjerujem u tužilaštvo

Savićević je istakao da naša zemlja nije izuzetak u odnosu na ostatak Evrope, kada se radi o namještanju, te da je to izuzetno teško dokazati

Predsjednik Fudbalskog saveza Dejan Savićević kazao je, u emisiji “Fudbal fest” na TVCG, da je jako zadovoljan kako je tužilaštvo reagovalo u slučaju meča između Mladosti i Dečića, te da vjeruje da će odluka stići prije kraja prvenstva.

Emisiju je obilježila žustra rasprava između Savićevića i stručnog konsultanta emisije Dejana Pekovića, koja je u pojedinim momentima bila puna tenzija.

Savićević je istakao da naša zemlja nije izuzetak u odnosu na ostatak Evrope, kada se radi o namještanju, te da je to izuzetno teško dokazati.

“Sigurno da mi nismo izuzetak u odnosu na ostatak Evrope. Probamo da se borimo sa svim tim. U posljednjoj vašoj emisji “Akcenti” bio je tužilac Mugoša, koji je objasnio da je to teško dokazati. Prvi put čujem da Uefa javlja dva ili tri dana prije meča da je sumnjiv. Na dan utakmice kreću uplate. Pokrenuli smo postupak za meč Mladosti i Dečića, zbog toga neću davati izjave oko toga, da se ne bi stvarao pritisak na tužilaštvo”, kazao je predsjednik FSCG.

On je naveo da FSCG od osamostaljenja potrošio oko 50 miliona eura za pomoć klubovima.

“Od osamostaljenja, dali smo opremu u vrijednosti od 450 hiljada klubovima, novac koji smo im dali ukupno iznosi 13 miliona, sve zajedno 52 miliona. Nema govora o stotinama miliona eura potrošenih”, kazao je Savićević.

Uefa upozorila na 20 utakmica

On je kazao, da vjeruje da će tužilaštvo u razumnom roku donijeti odluku o igraču Mladosti Zvonku Cekliću i samom meču.

“Zvonko Ceklić je suspendovan, proces i tok tog slučaja idu dalje. Policija i tužilašto rade svoj posao. Prethodni put kada su igrači uhapšeni zbog toga, tužilaštvo nam nije dalo ni dokument , niti su nas obavijestili kad su ih pustili. Sada je drugačija situacija, jer nam je tužilac Mugoša rekao da da će nam dostaviti izjave. Krivični zakonik je blaži u odnosu na disciplinski pravilnik FSCG. Vjerujem da će se slučaj u razmnom roku riješiti, recimo prije kraja prvenstva. Nikad nije kasno da se obračunamo sa svim tim”, kazao je Savićević.

Govoreći o televizijskim pravima prenosa naše Prve lige, Savićević kazao je da smo dobili više novca od recimo Sjeverne Makedonije. Istakao je da je od Uefe u posljednjih šest godina stiglo upozorenje na 20 utakmica da se sumnja na namještanje.

“Sve pare od sponozora idu klubovima. Što se tiče utakmica, u posljednjih šest godina došlo nam je od Uefe 20 utakmica koje su sumnjive, to je manje od jedan odsto”, istakao je Savićević.

Savićević: Kada sam policiji pomenuo jedno ime, nijesu više istraživali

Otkrio je da prije deset godina policija nije bila mnogo zainteresovana da pomogne u borbi oko namještanja.

“Prije 10 godina sam bio u policiji da pričam oko namještanja, kada sam im pomenuo jedno ime, stali su i više nisu istraživali”, kazao je predsjednik FSCG.

Komentarišući konstataciju stručnog konsultanta Dejana Pekovića da je nagradio najgori rezultat jednog selektora novim ugovorom, Savićević je kazao:

“Svaki selektor je kod mene dobio dvije prilike”, istakao je Savićević.

Peković: Liga nam je i dalje najgora

Peković je još jednom potencirao da su potrebne promjene u crngoorskom fudbalu.

“I dalje nam je najgora liga, razgovarao sam sa mnogim preduzetnicima, kojima ne pada napamet da ulažu u naš fudbal. To je veliki problem”, kazao je Peković.

Savićević je da ko god bude imao većinu na izborima u FSCG, on će mu čestitati i prepustiti rukovođenje savezom.

“Nikog nije lakše smijeniti u Crnoj Gori od mene. Ja nisam problem nikakav. Ko god bude imao većinu, ja ću mu mu prepustiti rukovođenje FSCG”. istakao je predsjednik FSCG.

On se još jednom osvrnuo na prethodne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, te najavio Ligu nacija, gdje vjeruje da možemo da igramo sa svima.

“Protiv Srbije u Podgorici smo ispustili priliku za prvo mjesto. Da smo uzeli makar bod, Srbija ne bi izgubila obje utakmice sa Mađarima. Onda smo igrali bez golova sa Mađarima i to nas je omelo. Što se Lige nacija tiče, sa Islandom i Velsom možemo da igramo, kao i sa Turskom. Selektor Hrvatske Zlatko Dalić će nam pomoći da spremimo te mečeve, jer su igrali sa njima u kvalifikacijama”, kazao je Savićević.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve