Četvrtak, 30 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović: SDT žmuri na nepočinstva vlasti, šta je sa predmetom oko puta Meljine-Petijevići?

Kako ni dan danas, uprkos upitima, nijesmo informisani o statusu podnešenih krivičnih prijava, dužnost nam je da upozoravamo na moguće postojanje liste prioriteta u postupanju SDT-a

Gotovo četiri godine ćutanja Specijalnog državnog tužilaštva povodom stotinu prijava koje je DPS podnijela, s pravom otvaraju pitanje o selektivnosti i netrasparentnosti u radu ove institucije, navodi Sonja Milatović poslanica DPS-a u Skupštini, povodom prijava koje je DPS podnijela SDT-u u posljednje četiri godine.
.
Podsjeća da su krivičnim prijavama koje su podnosili dominantno obuhvaćena lica, koja su se nalazila na visokim državnim pozicijama, za koja postoji sumnja da su svojim postupanjima ostvarila elemente bića krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

“Kako ni dan danas, uprkos upitima, nijesmo informisani o statusu podnešenih krivičnih prijava, dužnost nam je da upozoravamo na moguće postojanje liste prioriteta u postupanju SDT-a.

Pošto se želi ostaviti utisak da SDT Novović postupa neselektivno i transparentno, pitam specijalnog državnog tužioca šta se dešava sa predmetom u vezi sa sporazumom o raskidu Bot aranžmana za put Meljine – Petijevići. Naime, na osnovu tog sporazuma, koji je između ostalih, potpisao tadašnji ministar finansija u Vladi Zdravka Krivokapića Milojko Spajić, firmi “Univerzal Monte”, iza koje stoji srbijanski biznismen Vuk Hamović, trebalo je da se isplati četiri miliona eura za prijevremeni raskid ugovor”, saopštila je Milatović.

Dodaje dok se jedni uz kamere i nikad glasnije nepoštovanje pretpostavke nevinosti od strane ključnih aktera u političko-društvenom životu Crne Gore, sprovode pred lice pravde, očigledna nepočinstva i zloupotrebe drugih se gomilaju, a Vladimir Novović žmuri na svaku od njih.

“Ne želi da vidi ni ovaj slučaj moguće korupcije, u koji je potencijalno upleten i aktuelni premijer, kao što žmuri i na činjenicu da ni 250.000 eura možda neće biti dovoljno da se plati šteta koju je državi nezakonitim postupanjima nanijela Vesna Bratić”, navodi Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve