Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Šampion u nokaut fazu ide sa prve pozicije

Najzanimljiviji meč dana ogidigrali su aktuelni šampioni, ekipa Prirodno-matematičkog fakulteta i ekipa Građevinskog fakulteta

Odigrano je posljednje, peto kolo ligaškog dijela takmičenja Meridianbet Studentske lige Crne Gore u košarci.

Najzanimljiviji meč dana ogidigrali su aktuelni šampioni, ekipa Prirodno-matematičkog fakulteta i ekipa Građevinskog fakulteta.

Košem Đorđa Tatara sa zvukom sirene sa svoje polovine terena, slavila je ekipa PMF-a rezultatom 48:46, pa su tako, zbog boljeg međusobnog skora od ekipe Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, zauzeli čelnu poziciju u grupi A pred četvrtfinalne mečeve.

Nakon gotovo izgubljene utakmice u kojoj su imali zaostatak od čak 19 poena, uspjela je ekipa PMF-a da konsoliduje svoje redove i u samom finišu meča, nakon dva promašena slobodna bacanja ekipe Građevinskog fakulteta, uz mnogo sreće ostvari trijumf koji će im donijeti nešto lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Tatar sa 15 postignutih poena dok je u poraženom timu Rakočević postigao 23.

U drugom meču grupe Pravni fakultet je u direktnom duelu za prolaz u nokaut fazu savladao ekipu Mašinskog fakulteta rezultatom 43:31.

U grupi B nije bilo iznenađenja, važne pobjede ostvarili su Biotehnički fakultet protiv ekipe Studentski dom NK 96:72 uz čak dvadeset postignutih trojki, dok je ETF slavio protiv ekipe Medicinskog fakulteta rezultatom 61:49.

Četvrtfinalni parovi:

Prirodno-matematički fakultet : Biotehnički fakultet
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje : Medicinski fakultet
Građevinski fakultet :Elektrotehninčki fakultet
Pravni fakultet : Ekonomski fakultet

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve