Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Crna Gora stagnira, samo je Španija prošla kao pobjednik grupe

Neuspjeh crnogorskog vaterpola u Zagrebu i Dohi krije se u činjenici da nije pokazan napredak u igri, da reprezentacija stagnira i ne pokazuje ništa od talenta o kojem selektor i pojedini crnogorski stručnjaci govore

U polufinalu Svjetskog prvenstva u Dohi igraće Hrvatska – Francuska i Italija – Španija, dok će Crna Gora, sada već po tradiciji na velikim takmičenjima, ponovo u razigravanje od petog do osmog mjesta.

U polufinale se od pobjednika preliminarnih grupa plasirala jedino Španija, dok su Mađarska, Srbija i Grčka ispale u četvrtfinalu i gledano iz tog ugla borba za peto mjesto nije neuspjeh reprezentacije.

Međutim, neuspjeh crnogorskog vaterpola u Zagrebu i Dohi krije se u činjenici da nije pokazan napredak u igri, da reprezentacija stagnira i ne pokazuje ništa od talenta o kojem selektor i pojedini crnogorski stručnjaci govore.

Crna Gora je u Dubrovniku i Zagrebu odigrala dobru utakmicu samo protiv Hrvatske, sve ostale mečeve je odigrala na nivou prosjeka osrednjih selekcija ili čak ispod toga.

Najbolju utakmicu u Dohi “ajkule” su odigrale protiv SAD, a i taj meč su trebali da izgube da nije Petar Tešanović odbranio pet peteraca. Mečevi protiv Japana i Rumunije su više ličili na mučenje nego na igru reprezentacije koja talentom treba da se bori za visoke domete.

Španija je protiv Crne Gore igrala sa pola snage, nakon četiri minuta vodina 4:0, pa spustila gas, potom povela poslije serije 5:0 sa 13:7 i ponovo spustila gas, pa je izbjegnut rezultatski debakl na semaforu, ali je sve drugo bilo katastrofa.

Vjerovatno bi bilo iluzorno čelnike VPSCG i selektora Vladimira Gojkovića podsjećati na izjave tokom i nakon Olimpijskih igara u Tokiju, jer i podsjećanje na jučerašnju izjavu neće dati neki vaći rezultat.

“Pored kvaliteta se vidjela i razlika u tome da su Španci imali više dana odmora. Bili su jači u duelima, a mi smo opet lo otvorili meč, to nam se dešava nekoliko mečeva zaredom. Ipak, na 8:7 sam vjerovao da smo se vratili u meč”, rekao je nakon poraza od Španije selektor Vladimir Gojković.

Više odmora su imale i selekcije Grčke, Mađarske i Srbije, ali to nije omelo Italiju, Francusku i Hrvatsku da pobijede i uđu u polufinale.

Francuska, Grčka, i Hrvatska su u četvrtfinalnim mečevima gubili sa po dva i više golova razlike, ali su vjerovali u preokret, dok je iz aviona vidljivo da ova generacija crnogorskih vaterpolista nema samopouzdanje, nema vjeru da može da preokrene neki rezultat i pobijedi protiv najboljih reprezentacija i zato je četvrtfinale uvijek krajnji domet.

Ako igrači nemaju samopouzdanje, a imaju talenat, mora da ima nešto do selektora i njegove motivacije prije utakmice, ili se ključ krije u onom nepoštovanju državnih simbola iz kojeg proizlazi i nedovoljna motivacija za igru. Bez obzira koji je od navedenih razloga problem, nije dobro, nešto se mora mjenjati. Do Olimpijskih igara u Parizu ima dovoljno i malo vremena…

S.Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mario
14.02.2024-09:42 09:42

Dobar tekst ……Gojkovic je trebao da ide jos od olimpijade ….covjek koji je izbacio Vukcevica Murisica Paskovica Darka Brguljana Pjesivca Djurdjca Draskovica Banicevica Moskova izgleda i Djura Radovica i mnoge druge da bi mu igrali Vidovic Popadic Spajic Averka Macic Matkovic momci koji u svojim generacijama nisu bili talentovani ni pokazaivali da mogu biti ni blizu reprezentacije postali su zadnjih godina stalni ucesnici prvenstava i tu smo gje smo .

@@@@
14.02.2024-11:50 11:50

JBG umrije nam Risto!

podhitno
14.02.2024-12:08 12:08

Ostavka Gojkovića…davno je trebalo to uraditi ali rukovostvo RSCG je odgovorno za to….sramno