Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Sabalenka ubjedljivo do titule u Melburnu

U finalu slavila protiv Kineskinje Kinven Dženg 2:0 (6:3, 6:2)

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka je odbranila prošlogodišnji naslov osvajačice Australijan opena pošto je u finalu slavila protiv Kineskinje Kinven Dženg 2:0 (6:3, 6:2).

Već od prvog gema se mogao naslutiti pravac u kojem će meč da ide, jer je Sabalenka moćnim servisima došla do prvog gema bez izgubljenog poena.

Dženg je već na svom prvom servisu dozvolila protivnici brejk, koji je Sabalenka odbranila na svoj servis.

Kineskinja je potom odradila perfektan servis i gem sa nulom, pa je djelovalo da će možda da se vrati u meč.

Međutim Sabalenka nije dozvolila takav scenario, vratila je istom mjerom, odnosno savvršenim gemom, a onda na servis protivnice imala čak tri set lopte, koje na kraju nije uspjela da iskoristi.

Ipak na svoj servis na drugu set loptu dolazi do prvog seta.

Na početku drugog seta, odmah novi brejk za Bjeloruskinju.

Dženg jednostavno nije imala odgovor za energiju protivnice.

Tada je doduše krenula njena malo bolja igra, nakon što je gubila sa 2:0 u drugom setu, osvojila je gem na svoj servis, a onda igrala dobro na servis protivnice.

Međutim Sabalenka dobija i taj, a onda pravi novi brejk i dolazi do velikih 5:1.

Dženg je osvojila idući gem, nešto lakše nego inače, ali već u narednom Sabalenka ekpresno dolazi do 40:0 i tri set lopte. Dženg tada pravi malo čudo, i spašava tri set lopte. Sabalenka ponovo pravi prednost, ali Kineskinja brani i četvrtu set loptu.

Potom Dženg dolazi do prve brejk lopte na meču, ali sada se Sabalenka brani. Bjeloruskinja uz veliki napor dolazi do nove, pete set lopte i ovoga puta je koristi.

Ostaje žal zbog toga što je Kineskinja tek u zadnjem gemu pokazala da može da igra sa protivnicom, ali vjerovatno trema i nedostatak iskustva u finalma GS su učinili svoje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve