Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Siner na putu novog teniskog kralja

Siner je postao prvi igrač posle Novaka i Rodžera Federera koji je u poslednja tri meča na Grend slem turniru pobedio Top 5 igrače.

Italijanski teniser Janik Siner kazao je nakon osvajanje titule u Melburnu da je pronašao rješenje za Danila Medvedeva, ali i za druge rivale.

Siner je pobijedio ruskog igrača poslije preokreta i pet setova u finalu Australijan opena.

“Prije svega, Danile čestitke tebi i timu na nevjerovatnom turniru. Odigrali smo mnogo mečeva, jednostavno sam našao nešto u svojoj igri. Ti me guraš, ti sati koje si proveo na terenu, to je nevjerovatno. Nadam se da ćeši ti jednom osvojiti trofej ovde. Želim ti sve najbolje u nastavku sezone”, rekao je Siner na svečanoj ceremoniji, pa dodao:

“Ovo je poseban turnir za mene. Hvala mom timu, svima u boksu, onima kod kuće. Trudili smo se da napredujemo iz dana u dan, da budemo jači, mentalno. Bodrili ste me, bili uz mene. Nije bilo lako sa mnom, ali hvala vam svima”.

Zahvalio se i roditeljima na podršci.

“Svima kod kuće, posebno porodici, posebno roditeljima želim sve najbolje. Hvala što su mi dozvolili da izaberem tenis. Nikada nisu vršili pritisak na mene. Imao sam slobodu kao dijete i zato im veliko hvala. Vidimo se sljedeće godine, hvala vam svima”, zaključio je Siner.

Siner je postao prvi igrač posle Novaka i Rodžera Federera koji je u poslednja tri meča na Grend slem turniru pobedio Top 5 igrače.

Medvedev je poražen od Janika Sinera nakon što je imao dva seta prednosti. Isto mu se dogodilo i 2022. protiv Rafaela Nadala.

“Hvala vam, drugari. Čestitam Janiku, igrao je sjajno danas. Zaslužio je pobjedu, podigao je igru na nevjerovatan nivo. Igrali smo dosta puta. Nadam se da ovo nije tvoj posljednji grend slem. Tri puta sam poražen u finalima, nadam se da ću biti bolji sljedeći put. Hvala mom timu, Žilu, Loiku, svim ostalima, veliki pozdrav. Hvala vam svima na podršci. Nažalost nisam imao sreće da uzmem trofej, ali ću se truditi da sljedeći put to uradim za sve vas. Hvala vam svima, ovo je bilo nevjerovatnih dvije nedjelje. Izgubiti finale je uvek teško, ali ovo sam gubio i ranije. Potrudiću se da bude bolje sljedeći put”, rekao je Medvedev na svečanoj ceremoniji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve