Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Tokom maja tri sjednice Skupštine opštine Herceg Novi

Kako je na kolegijumu dogovoreno, redovna sjednica biće održana 27. i 28. maja, zbog većeg broja tačaka, a u periodu između tematske i redovne biće održana i sjednica vezana za privremene objekte, ali datum će biti naknadno dogovoren

Odbornike lokalnog parlamenta u Herceg Novom tokom maja očekuju tri zasijedanja Skupštine u redovnim sazivima, prva će se baviti samo Turističkom organizacijom, druga Planom privremenih objekata, a treća izvještajima o radu opštinskih preduzeća i ustanova kulture.

Kako je za RTHN kazao predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović, na današnjem kolegijumu dogovoreno je da prva od tri bude u srijedu, 8. maja sa tačkom dnevnog reda Informacija o stanju u Turističkoj organizaciji Herceg Novi, koju je iniciralo 15 odbornika.

– Imali smo konferencije za novinare prethodnih dana, mogli smo da čujemo jednu i drugu stranu priče i sada je vrijeme da hercegnovska javnost sazna sve. Da pred njima budu dokumenti, kao i pred kolegama odbornicima i da na ovaj način stavimo tačku na sva ova razmatranja, napade, optužbe, a da nadležnim državnim organima prepustimo sprovođenje postupaka u skladu sa zakonom – navodi on.

Pored ove tematske, tokom maja biće održana i sjednica koja će se odnositi na izvejštaj o radu opštinskih preduzeća i ustanova kulture, informiše Otović.

– Takođe, na toj sjednici biće još nekoliko odluka koje su od izuzetnog značaja za razvoj našeg grada i koje se tiču dobrobiti naših sugrađana, poput predloga odluke o socijalnom stanovanju, predloga odluke o subvencionisanju drugog djeteta u vrtiću. Postoji i mogućnost i idemo u tom pravcu da održimo još jednu sjednicu sa tačkom dnevnog reda koja se tiče privremenih obejkata – najavljuje Otović.

Za odbornike novskog parlamenta, kako priča Otović, maj će biti intenzivan mjesec, svi će dobiti priliku da argumentovani iznesu svoja mišljenja, ali apeluje da se suzdrže od teških optužbi i iznošenja neprovjerenih informacija.

– Svi ovdje ne činimo samo vlast, nego u ovom gradu i živimo i treba se sutra pogledati u ogledalo. Kao predstavnik Nove srpske demokratije uvijek sam stajao iza svojih riječi, nikada u javnost kolege i ja nismo izlazili sa nepotpisanim saopštenjima. Vjerujem da i druge političke grupacije moraju da porazmisle o političkoj korektnosti, jer bez obzira da li će izbori biti vanredi ili redovni, suzta treba sjesti za sto i razgovarati. Nije važno samo biti u vlasti, nego je suština kako vladati u korist građana Herceg Novog – poručio je Otović.

Kako je na kolegijumu dogovoreno, redovna sjednica biće održana 27. i 28. maja, zbog većeg broja tačaka, a u periodu između tematske i redovne biće održana i sjednica vezana za privremene objekte, ali datum će biti naknadno dogovoren.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve