Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Rukometaši poraženi od Mađarske na startu Evropskog prvenstva

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od Mađarske u Minhenu 26:24 u prvom kolu Evropskog prvenstva

Rukometaši Crne Gore nijesu mogli do pobjede u uvodnom nastupu na Evropskom prvenstvu. Izabranici Vlada Šole poraženi su u Minhenu od favorizovane Mađarske, rezultatom 26:24 (14:14), iako smo do zadnjeg napada imali bod u džepu.

Naši rukometaši imali su posljednji napad za remi, ali nijesu ga iskoristili. Ali, nema se na čemu zamjeriti crnogorskim reprezentativcima, koji su odigrali na sjajnom nivou protiv moćnog suparnika, koji je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu zauzeo osmo mjesto.

Bila je Crna Gora u igri do samog kraja, no bilo je u drugom poluvremenu veoma čudnih odluka sudijskog para iz Moldavije.

Možemo žaliti što večeras nijesmo uzeli bod, ali isto tako – možemo biti jako optimistični pred predstojeća dva duela protiv Islanda i Srbije.

Ako treba govoriti o igračima – čini se kako naročito moramo pomenuti mladog Arsenija Dragaševića, koji je večeras postigao čak šest golova i, bez sumnje, oduševio prilično brojne navijače naše selekcije u Bavarskoj.

Jednako efikasan bio je Vuko Borozan, koji je odlično izdanje završio sa šest golova, a standardno odličan na našem je golu bio Nebojša Simić.

Sjajno smo počeli, a tako smo i završili prvo poluvrijeme

Odlično su u večerašnji meč ušli naši rukometaši, te je nakon osam minuta igre, uz po dva gola Branka Vujovića i jedan Borozana, bilo 4:4.

Nijesmo u tim trenucima dozvoljavali Mađarima da steknu bilo kakvu osjetniju prednost. Naprotiv. Vidjeli smo potom dva gola Miloša Vujovića, pa jedan Vujka Lazovića i sredinom prvog poluvremena je opet bilo neriješeno (7:7).

Mađarski rukometaši su potom u dva navrata stizali do plus tri, ali su naši reprezentativci pokazali izvrsnu reakciju, da bismo u samom finišu prvog dijela vidjeli ‘bombu’ Dragaševića, zahvaljujući čemu je naša selekcija na odmor otišla uz poravnanje – 14:14.

Mađari se odlijepili, ali kratko

Suparnici su i u uvodnih 10 minuta drugog dijela uspjeli da dođu do tri gola razlike (16:19), ali to je kratko trajalo – prvo je pogodio Borozan, a onda smo vidjeli cepelin Dragaševića i u svega šezdesetak sekundi prišli smo na minus jedan.

U 42. minutu, uslijedio je veliki peh za našu selekciju – Vuk Lazović zaradio je treće isključenje i ostatak utakmice morao je da isprati sa tribina. No, ni to nas nije spriječilo da poravnamo – Vuko Borozan prekinuo je napad protivnika, a Branko Vujović pogodio za 19:19.

Simić je odmah zatim odbranio zicer Krakovskom, ali na drugoj strani ni Grbović nije iskoristio zicer, kojim bi ‘lavovi’ stigli do vođstva. Uskoro je upravo Grbović ostao i bez dresa – što je možda i najbolje govorilo kakva je bespoštedna borba vođena večeras u Minhenu.

Novo poravnanje uprkos čudnim odlukama sudija

Iz 45. minuta bilježimo nevjerovatnu grešku moldavskih arbitara, koji nijesu svirali čist sedmerac nad Mirkom Radovićem. Bila je to potpuno nevjerovatna odluka, sve i da je u pitanju znatno niži nivo takmičenja.

Odmah nakon toga, ostalo je sporno zbog čega nije priznat gol Vuka Borozana – lopta se od prečke odbila iza linije, ali su arbitri pokazali da igra bude nastavljena dalje. I sve to dešavalo se pri rezultatu 19:20.

No, uprkos svemu tome, Aleksandar Bakić je u 49. minutu poravnao – 20:20.

Do kraja smo suparnicima disali za vratom

Mađarska je zatim povela 22:20, ali su nas Dragašević i Luka Radović potpuno vratili u meč. U 53. minutu bilo je 22:22.

Kad god bi protivnici dali gol, naši igrači su uzvraćali, pa smo uz novi gol Dragaševića u posljednjih šest minuta ušli uz 23:23.

Ipak, desetak sekundi prije kraja, pri rezultatu 25:24, naši igrači nijesu iskoristili napad za bod i tako su Mađari uz mnogo, mnogo sreće večeras osvojili dva boda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve